A 6.f osztály projektjei ebben a tanévben

Iskolánk 6. f–es diákjai elkötelezettek az egészséges életmód iránt, fontosnak tartják a lakóhelyünk környezeti és természeti értékeinek védelmét.

Céljuk: konkrét feladatok, projektek megvalósítása.

Szeretnék ezzel ösztönözni az iskolájuk diákjait, minél többen csatlakozzanak a programokhoz, hogy érezzenek felelősséget, vállaljanak feladatokat a rendezett, tiszta és szép környezetet megőrzéséért.

Ebben a tanévben megvalósított programok:

  • Almanap és projekthét megrendezése. Cél: felhívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.
  • Többfordulós, levelezős verseny, cikkek írása a honlapra. Cél: természetjárás és a túrázás népszerűsítése.
  • Tavasszal részt vettek egy országos pályázaton. Kisfilmet készítettek, melynek témája egy aktuális környezetvédelmi probléma:” a hulladékok sorsa” témakör volt.
  • A Fenntarthatósági Témahét keretében alsósoknak interaktív előadásokat tartottak „Minden vízcsepp számít! – címmel. Ehhez a programhoz – nagy örömükre – több felsős osztály is csatlakozott, más-más, aktuális környezetvédelmi téma feldolgozásával. A programnak nagy sikere volt az alsósok visszajelzése alapján.
  • A témahét keretében készült el egy újabb kisfilm is: „Gyűjts szelektíven!” címmel, ahol a hulladékkezelés fontosságára és iskolai megoldásaira szeretnék felhívni a figyelmet.

A programok szervezésében az osztály minden tagja részt vett, de kiemelt szerepet vállalt 3 tanuló: Farkas Zsófia Szonja, Krámli Ádám és Pál Gergely. A „Gyűjts szelektíven!” – kisfilm elkészítése is kitartó munkájuk eredménye.