A fizikás foglalkozás

Múlt hónapban a Radnóti utcai épületből a Csokonai utcai épületbe sétáltunk az osztályfőnökünkkel és a napközisünkkel, hogy megnézzünk egy izgalmas fizikás foglalkozást.

Amikor megérkeztünk, levetkőztünk és bementünk a tornaterembe és leültünk a padokra. A bácsi már készülődött az előadásra. A tanárok lehalkították a gyerekeket és elkezdődött a műsor. Az előadó bemutatkozott és elmesélte, hogy honnan jött.

Az első kísérlethez egy szívószálat használt. Önként jelentkezőre is volt szükség. Aztán héliummal is volt trükk. Először a bácsi mutatta be a mutatványt, aztán jöttek a jelentkezők. Amíg bemutatott egy műsorszámot, addig forrt a víz az utolsó kísérlethez. A kellékek között volt gitár, tesla tekercs, mosogatószer, víz, hélium, virágpor, csövek, gyufa és még más fizikai eszközök. Az utolsó trükkhöz kellett forró víz és folyékony nitrogén, ezeket egybe öntötte, és hideg pára jött ki a tálból.

Mi is nagyon jól éreztük magunkat, sőt, egyikünk vállalkozott, hogy kimegy, hogy „felgyújtsák a kezét”. Természetesen nem sérültünk meg.

Bundics Luca és Richter Szimonetta Letícia
4.g osztályos tanulók