A játék öröme

Az elektronika, “kockulás” világában fantasztikus volt ma látni a gondolkodó, mosolygó, aktív gyerekeket a régi, történelmi időket idéző táblás játékokkal játszani.

Sütheő László és családja a TUDOR JÁTÉKOK széles kínálatával érkezett ma Aprajafalvára.

Első nekifutásra egy kezdő csapattal vágtunk bele a különböző stratégiai játékok megismerésébe. Az ismerős malom játéktól kezdve a fura nevű -wari- játékig mindent kipróbálhattak a lelkes jelentkezők. A játék öröme mosolyt csalt az arcokra, a kitartást minden esetben siker koronázta: Újra és újra lehetett játszani az elvesztett játszmákat, tanulva a hibákból.

Ügyesedett a kezük, a sok apró kavics-bábukat pakolgatva, gyarapodott az ismeretük a történelmi hátterek aprócska ismertetőjével is, csiszolódott a szabálytudatuk.

Könnyű volt betartani a játékszabályokat, mert mindenki így tett… Dicséretes volt elsőnek kezet nyújtani egy játszma után. Erősödött a csapatszellem..amikor egy egyéni játék megoldásán gondolkodva, csapattá bővült a segíteni akaró társak köre. Érdemes volt küzdeni a nehéz helyzetekben, mert bármikor “fordulhatott a kocka”. Megtapogathatták a régi idők kockáit, ami kifőzött bokacsontja a kecskének…és még sorolhatnánk.

A legjobb a napban : a vágyakozás ! “ Mikor lesz újra ilyen táblás játéknap?”

Reméljük, hamarosan ! 🙂