A megújult óbudai Csodák palotájának a felfedezése

Igazi interaktív élményben volt része az 5.c és a 7.d osztálynak az első félév utolsó napján.

Két szinten, több, mint 250 interaktív játékkal ismerkedhettek meg a gyerekek. Néhányat említve csak, gyerekeink kipróbálhatták az üveglabirintus útvesztőjét, a repülés illúziójának részesei lehettek, Picasso ecsetje alá kerülhettek, igazi lombikokból ihatták a nedűt. Néhány tanulónk a születés szobáját is megtekintette. Newton almáskertjében járhattak, focizhattak, különböző logikai, ügyességi játékokat próbálhattak ki. Mindezeket 5D-s és 9D-s moziélménnyel és interaktív fizikaórával koronáztuk meg. Bobon és sivatagi hullámvasúton száguldottunk, miközben hó és vízpermet hullott a fejünkre. 🙂

Tanulóink élménybeszámolóiból:

„Az interaktív óra keretében Newton 3 alaptörvényét szemléltették kísérlet formájában. Egy osztálytársam fején téglán törte meg a diót az előadó, ezzel bizonyítva az egyik törvényt. Apró kísérletekben ismertük meg különböző korok fizikai felfedezéseit. Egy interaktív asztal segítségével bemutatták a súrlódási-tapadási erőhatást is”.

Sulyok Ádám, 7.d

„A 9D-s vetítések óriási élményt jelentettek, azok közül is a sivatagi hullámvasút volt a legizgalmasabb. A lányok végig sikították a vetítést, hiszen a veszélyes száguldás teljesen átélhető volt. Volt ugratás, zuhanás, csapódás az út alatt…”

Östör Barnabás, 7.d

„Az illúziószobában a végtelen tükör kiszélesítette az univerzumot”…

Lacatusu Renáta, 7.d

„Nagyon nagy élménnyel gazdagodtunk, köszönjük, hogy elvittek minket…!!! Köszönjük a kísérő tanárunknak, Gabi néninek és a kirándulást szervező tanároknak, Timi néninek és Árpi bácsinak a programot!”

Az 5.c osztály tanulói

„A csodákat nem látni, érezni kell!” -fűzte hozzá Babos Dominik, 5.c osztályos tanuló.