A mindennapok hősei

Február 20-án hóesésre, zord hidegre ébredtünk, de ez se tántoríthatott el eredeti tervünktől, miszerint ezen a napon ellátogatunk a tűzoltóságra.

Egy izgalmas egészségügyi séta után megérkeztünk. Csend, rend és fegyelem fogadott bennünket, ami nekünk igen szokatlan volt. A tűzoltóságon rendkívül kedvesen, segítőkészen fogadták a három osztályt a rengeteg teendőjük ellenére. Három csoportra osztottak bennünket és három vezetővel bejártuk az egész épületet.

Megnéztük az irányítószobát, elmondták melyik berendezés milyen célt szolgál, rendkívül izgalmas volt a sok gomb és monitor. Minden kérdésünkre választ kaptunk. Utána felmentünk és körbe jártuk a pihenő- és oktató helyiségeket. Ezután a szobák és a hozzá tartozó „csúszdák” sorát néztük végig. Mindenhol rend honolt.

Következett a „titkok kamrája”… Itt öltöznek át egy-egy riasztás után. De az izgalmat a világító sapkák keltették, amik sötétben foszforeszkáltak. Ezt többször is megnéztük…

Majd jött a várva várt „riasztási gyakorlat”, amit a mi kedvünkért mutattak be. Minden gyermek nagyra nyílt szemekkel figyelte a gyors „lépések” egymásutánját. Vastapssal jutalmaztuk őket.

Ezután beülhettünk az autókba, felpróbálhattuk a sisakokat. Rengeteg dolog volt egy ilyen utón… Még azt is megtudtuk, hogy hány ember és milyen feladatkörrel ül be a kocsikba, és a két kocsi közül melyik esetben melyikkel szállnak ki.

Sok új élménnyel gazdagodva megköszöntük fáradozásukat, és visszaindultunk az iskolába. Ebben a tanévben ez volt a legsikeresebb és legérdekfeszítőbb programunk. Nagyon jól éreztük magunkat.

Még egyszer köszönjük a számunkra biztosított lehetőséget!