A szigethalmi Gere Pékségben jártunk (4.b)

2018. 02. 08-án a 4.b osztály ellátogatott a szigethalmi Gere Pékségbe.

A helyszínen a cég képviselője, Debreceni József elmondta, mi mindent fogunk látni az üzem látogatása során. Megtudtuk, hogy Szigethalmon kívül Szigetszentmiklóson több helyen, Budapesten és Taksonyban is vannak a Gere Pékségnek boltjai, de szállítanak iskolai konyháknak is. Elmesélte, hogy a pékség közel 300 féle pékárut készít. Termékválasztékukban kenyérfélék, kiflik, zsemlék, bagettek, omlós-, kelt- és leveles tésztából készült termékek, cukrászsütemények, reform termékek is szerepelnek.

A tájékoztató után megnéztük a liszttárolót, majd a raktárat, ahol a különféle alapanyagokat tárolják. A nagy műhelyben megfigyelhettük, hogyan működik a dagasztógép, a nyújtó- és darabológép. Láttuk a formázott kenyerek sütés előtti munkafázisait, s azt is, hogyan rakják be a kenyereket a kemencékbe. Több munkaművelet már számítógépes vezérlésű, amely nagyban segíti az ott dolgozók munkáját. A készáru raktárban már ott sorakoztak a friss, finom illatú kenyerek, melyeket még 4 órán keresztül hűlni hagynak. Ezután kísérőnk megmutatta, hogyan működik a kenyérszeletelő gép.

Zárásként a pékség friss és ízletes pékáruval és egy almalével vendégelt meg bennünket. Cserébe azt kérték, hogy rajzoljuk le azt, ami a legjobban tetszett a látogatás során. Mi természetesen megígértük, hiszen nagyon érdekes információkkal és új élményekkel gazdagodhattunk.