Advent ApraJAfalván

Az idei év adventi időszakában szeretnénk megvalósítani, hogy „Legyen minden napom Karácsony!” 

Az ünnepi készülődést Iskolánk feldíszítésével kezdtük: szebbnél szebb gyerekmunkákkal, ötletes dekorációkkal varázsoltuk szebbé a folyosókat, termeket. A földszintre és az I. emelet aulájába feldíszített fenyőfa, a II. emelet aulájába gyönyörű adventi koszorú került.

Minden hétfőn reggel izgatott gyereksereg gyűlik az első emeleti aulába. Igazgató nénink, Lídia néni, meggyújtja a koszorún a soron következő gyertyát. Az osztályok műsorral, énekekkel, versekkel készülnek.

December 6-án ismét ellátogatott hozzánk a Mikulás! Dicsérettel, bíztató szavakkal, jótanácsokkal kezdte a jutalmazást. Zsákjából a finomságok mellett sok-sok játék, ötletes ajándék is előkerült.

István bácsi Manó olimpia versenyt hirdetett az évfolyamokon az osztályok kötött. A verseny eredményét a 2. adventi gyertyagyújtáskor hirdettük ki és vehették át a nyertesek évfolyamonként a  „Vándor manókat”.

A tízórai szünet alatt tanítóink kedvenc karácsonyi dalai hallhatók a hangszóróból, attól függően, kinek a nevét rejtették el az „ Angyalok” az Adventi naptár borítékjaiba.