Állatok világnapja

Nagy szervezés előzte meg iskolánkban az Állatok Világnapját. Szarvas Mónika és Szalontay Ibolya tanító nénik remek programokkal készültek erre a napra.

A programok között volt egy könyvbemutató, ahol megismerhették a gyerekek Szávát az agárt, akiről gazdája, Takács Anita egy érdekes naplót írt.

Előtte pedig a tornateremben egy minden gyereket érdeklő téma keltette fel mindannyiunk figyelmét. Szó volt a dinók csontjairól, lábnyomáról, ősi állatokról és talált maradványokról. Ennek feltárásában a Geoda munkatársa, Beatrix állt rendelkezésünkre.

A délutáni napközi sem volt állatoktól mentes, hiszen a szervezők jóvoltából idelátogatott hozzánk a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület négy tagja, négy mentett kutyussal. A gyerekek szájtátva hallgatták a sérült, de már felépült kutyákról szóló előadásokat.

És nem utolsó sorban, nagy dicséret illeti a 3.b osztály tanulóit, mivel állatos képeikkel, rajzaikkal, festményeikkel, széppé, színessé és szeretetteljessé varázsolták iskolánk falait. Jó gyönyörködni és elidőzni mukáik előtt. Köszönet érte! Említésre méltó még, hogy kiállítást is szerveztek nekünk és az erre járóknak. Az aulába láthatjuk azokat az állatokat, ahol PET palackok kupakjaiból raktak ki a gyerekek, külön figyelve egyben az újrahasznosítás lehetőségeire.

Fantasztikus nap volt! Köszönjük a szervezőknek, köszönjük a diákjainknak és a kutyusoknak, akik gazdijukkal együtt ellátogattak iskolánkba,h még emlékezetesebbé tegyék számunkra az Állatok Világnapját.