Beiratkozás

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Szigetszentmiklósi József Attila Álalános Iskolába történő beiratkozás az alábbi módon történik: 

2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között  lehetőség szerint online módon a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap  oldalán

Szükség esetén személyesen időpont egyeztetést követően az iskolánkban 2020.04.28 – 2020.05.15. között, időpontegyeztetés a beiratkozas@szigja.hu e-mail címen vagy a 06-20/485-6353 telefonszámon.

Összeállítottuk azt a kérdőívet, melynek kitöltésével az adatok megadása mellett Önök jelezhetik kéréseiket az osztályba sorolást és ebédigényt illetően. Az alábbi kérdőív kitöltése mindenki számára javasolt. Felhívom figyelmüket, hogy külön kérdőív vonatkozik a körzetes és nem körzetes jelentkezőkre!

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat az iskola honlapjáról itt töltheti le:

A művészeti iskoláról bővebb információt itt találnak:

A beiratkozás lépéseit részletesen a SZIGETSZENTMIKLÓSI TANKERÜLETI KÖZPONT hivatalos tájékoztatójában olvashatják:

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg.  

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

A beiratkozás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik

 • nem állami fenntartású általános iskolába, vagy 
 • állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni. 

A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket: 

 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni. 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratniakkor az intézmény felé a szándék megerősítése mindenképpen szükséges a megadott időpontban, a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. 

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem adta be a jelentkezését más általános iskolába illetve nem nyert felvételt az első szakaszban. 

Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába, szintén a megadott időpontban.

Az online felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt.

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány 
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya 
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány 
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatátszemélyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek

A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat

 • elektronikus beiratkozás esetén: a KRÉTA e-Ügyintézés felületén – az adatok megadását követően – az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe;
 • személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja – a honlapról letölthető formában vagy átvehető a portán.

Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében:

Az első szakaszban, 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére azon tanulóknál, akiknél intézményünk:

 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti nem körzetes általános iskola, DE a  szakértői bizottság(ok) által kijelölt intézmény

A második szakaszban, 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére azon tanulóknál, akiknél intézményünk:

 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerint a körzetes intézmény, illetve
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerint nem körzetes, de felvételét ennek ellenére az intézménybe kérik.

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosít a személyes ügyintézésre is.

Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlenáltalános iskolába kérheti gyermeke felvételét

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg. A mi iskolánk körzetei: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3H/Pub/JelReszletes/14329

A Szigetszentmiklósi, illetve a Ráckevei Járásban található állami fenntartású iskolák körzeteiről tájékozódhat továbbá az iskolai honlapokon, valamint az alábbi oldalon is: https://kk.gov.hu/altalanos-iskolai-felveteli-korzethatarok-2020-21-tanevben

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatok letölthetők az iskola honlapjáról, valamint a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ honlapjáról is https://kk.gov.hu/hirek-szigetszentmiklosi