Családi napon a 2.g osztály

Egy hónappal ezelőtt, október 7-én családi napot tartott a 2.g osztály az Ezüst sörény lovardában.

Rengeteg játék és sok finom étel várt az oda látogató családokra. Rögtön reggel, amikor még csak gyülekezett a társaság, már jó hangulatban teltek a percek. Az anyukák neki is láttak a főzés előkészítéséhez, az apukák pedig gondoskodtak a tűzről és a bográcsról. A gyerekek eközben számos kalandot találtak maguknak. Voltak jó nagy széna bálák, amikről ugráltak, csúszdáztak, hintáztak, lehetett futkározni és labdázni, na meg persze a lovak társaságát is élvezték.

Nem sokkal ebéd előtt kezdődtek a családi csapatversenyek. Ropievőverseny volt az első feladatuk, aztán leöblítették az ivóversenyen. De még csak most kezdődött a java, egyik pillanatról a másikra mindenki tejszínhabos arccal sétálgatott, ugyanis gumicukrot kerestek a tányér alján. Volt még pár vicces ügyességi feladat bekötött szemmel, stb.

Elkészült az ebéd is, a bográcsban finom pörkölt, a kemencében pedig finomabbnál finomabb sültek készültek. Persze az édes szájúak sem maradtak éhen, jó sok sütemény pompázott az asztalon, amit otthon a családok készítettek.

Ebéd után volt lehetőség lovagolni, sőt lovaskocsi is a rendelkezésre állt a családoknak, de legfőképp a gyerekek leltek benne örömöt. Hamarosan után újabb játékkör kezdődött, az ügyességen volt a hangsúly. Harisnyában lévő babzsák, tészta a szívószálban, és lufi vezetés, még sorolhatnám, ilyenkor már a hangulat a tetőfokára hágott. Levezetés képen jött egy zenequiz, ahol a családok zenei témakörben tesztelhették tudásukat, de ez nem minden, ugyanis eközben figyelmüket még egy feladat lekötötte… Igen, itt aztán tényleg minden volt.

Esteledett, de a gyerekek még mindig ugyan olyan virgoncok voltak, mint délelőtt. Ez természetes, hiszen egy fantasztikus napunk volt a családok, tanárok és barátaink körében.

Köszönjük szépen a kedvezményes lehetőséget, a lovaglást és a csikós előadást az Ezüst sörény lovardának.