Csodák Palotája (4.b)

Május 16-án látogatást tettünk a megújult Csodák Palotájában.

Elsőként az Illuziók titkai előadást tekintettük meg. A fizikai csodákra épülő látványosságok melett megismerkedhettünk, a háromdimenziós látással és a varázslatos tükrökkel. Picassónak modellt állva válhattunk festménnyé, vagy láthattuk végtelenített képmásainkat az egymással szembe fordított tükrökön lépkedve.

A 9D moziban folytattuk az élmények gyűjtését. A biztonsági övek bekapcsolása és a szemüvegek felvétele után minden érzékszervünkre szükség volt, hiszen eléggé plasztikusan láthattuk az elénk táruló világot, miközben a sivatagi hullámvasúton száguldottunk túlélve a legextrémebb ütközéseket is, miközben fények villantak fel és különleges hangeffekteket hallottunk. Éreztük a bőrünkön a különböző hőmérsékleti viszonyokat, a szelet, a vizet , vagy éppen a füst, vagy köd gomolygását körülöttünk.

A különleges élmény után szabadon válogattunk a 250 interaktív játék kipróbálása közül, amelyek használata közben, az egyes fizikai és kémiai jelenségek okaira is magyarázatot kaptunk. A tudományos szórakoztatóközpontban rengeteg gyakorlati ismeretet szerezhettek a gyerekek egy rendkívül szórakoztató és játékos környezetben.

Ajánljuk minden osztálynak!