Egy fergeteges sportnap a városban és iskolánkban…

Az Európai Diáksport Nap keretein belül nagyszabású rendezvényre került sor városunkban, ahol a helyi sportegyesületek bemutatkoztak. A diákok a legkülönbözőbb sportágakban próbálhatták ki magukat.

Ehhez az eseményhez csatlakozott iskolánk is, nemcsak a részvétellel, hanem egy színvonalas iskolai sportnap szervezésével. Alsósaink a Városi Sportcsarnokban és az Oázis Wellness és Szabadidőközpontban tették próbára erejüket és ügyességüket.

A felső tagozat, a testnevelők vezetésével, valamint a kollegák lelkes együttműködésével, egy lendületes, élményekkel teli délelőttöt töltött mozgással.

A megnyitót követően, a nap indításaként Farkas-Újhelyi Tímea kolleganőnk szenzációs zumba órájával igazi latinos hangulatot varázsolt, ahol diákok és tanárok együtt próbálhatták ki az ütemes, minden porcikát átmozgató táncot. Krizsa István tanárúr pedig szabadtéri bemelegítéssel alapozta meg a napot.

Ezt követően a tornateremben, az aulában és az udvaron párhuzamosan folytak a sportesemények. Különféle állomásokon mérettették meg magukat a tanulók. A „repertoárban” mindenki megtalálta a kedvére valót, szerepelt benne, gátfutás, távolugrás, zsákban futás, Toldi rúdtartás, célbadobás frizbivel és kislabdával, kosárra dobás, hajlított karú függés, kapufázás, lufi dekázás, kapura lövés. Természetesen a csapatjátékok sem maradhattak el, így az előzetesen megalakult csapatok frizbi, zsinórlabda és foci bajnokságokon vettek részt.

Az ultimate frizbi a 7.c osztály, míg a zsinórlabda kupa az 5.b osztály győzelmével ért véget. A focimeccsek győztesei a 6.f osztály, ill. a 8.d osztály csapatai lettek, akik a többi nyolcadikossal együtt, az esemény zárásaként egy tanár-diák meccs keretein belül is összemérték erejüket. A mérkőzés lelkes tanáraink 2-1-es győzelmével zárult.

Gratulálunk a nyertes csapatoknak, és köszönjük a szervező tanárok és együttműködő kollegák munkáját és részvételét!

A nap sikeressége azt sugallja számunkra, hogy érdemes a jövőben is hasonló projektnapot szervezni, hiszen a sportok népszerűsítésén túl, kiváló csapatépítő alkalom is.

Az eseményhez kapcsolódó plakátverseny eredményei, melyre az egész aulát díszítő remekművekkel készültek a gyerekek:

1. hely: Radnai Lili, 5.a
2. hely: Blaskó Adrienn, 8.f
2.hely: Buczkó Gergő, 5.a
3.hely: Kiss Boglárka-Fazekas Alexa, 5.a
3.hely: Dömötör Dóra, Békefi Réka, Goda Laura, Zsigmond Selyeby Ágnes, 5.b

Iskolai sportnap

Városi sportnap