Együtt egy biztonságosabb internetért!

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében hazánkban idén is megrendezésre került a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day – SID).

A SID egy világméretű kampány részeként az online technológiák és mobileszközök biztonságosabb használatára ösztönöz; ezen a napon felhívják a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire.

A Safer Internet Program magyarországi konzorciuma az idei SID alkalmából videopályázatot is hirdetett, mellyel a fiatal felhasználókat szerették volna aktív fellépésre buzdítani, hogy a közösségi tér lehetőségeit és előnyeit kihasználva a valós problémákra merjenek reagálni.

A pályázatra több mint 50 munka érkezett be az ország minden területéről. A zsűri döntését szakmai szempontokra alapozta. A szervezők összesen 360 ezer Forint pénzdíjat osztottak ki.

Az általános iskolák alsó tagozatosai között első helyezést ért el iskolánk 3.g osztályos tanulója, Szeverényi Attila Dániel.

Attila videójában arra hívta fel a figyelmet, hogy az e-mail címünket nem szabad megosztani idegenekkel, így elkerülhetjük a visszaéléseket.

Gratulálunk az elért eredményhez!

Forrás: Prím Online – szerk: GT