Határon túli vers és prózamondó sikereink…

Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületének 10. jubileumi mesemondó- és szavalóversenye

Március 30-án egy szép napsütötte szombati napon Bécsbe utaztunk három alsós és két felsős diákunkkal, hogy részt vegyünk egy monumentális vers és prózamondó versenyen. Határon innen és túlról, több mint kétszáz diák mérettette meg magát. Különböző korcsoportokban, vers és próza kategóriában két helyszínen került megrendezésre a verseny. Kis csapatunk tanulói a Collegium Hungaricum épületébe voltak beosztva, mely nem messze található a festői belvárostól. Így lehetőségünk volt egy kis városnézésre is, ami a gyerekek számára külön élményt jelentett. Tanulóink utólagos élménybeszámolóiból kiragadott részletek is erről tanúskodnak:

„Engem leginkább a Bécsi Dóm épülete varázsolt el. Gyönyörű volt, akárcsak Bécs többi része. Sok tehetséges ember vett körül, ezért még nagyobb kitüntetésnek éreztem, hogy díjazott lettem.”

(Herman-Nagy Zsófia 7. c)

„A városnéző séta során szuvenírek vásárlására is lehetőségünk volt. A verseny hosszúra nyúlt, de szép eredményekkel tértünk haza!”

(Kulimák Gergő 6.a)

Nagyon büszkék vagyunk iskolánk diákjaira, hiszen öt tanulónkból négy díjazott lett, a zsűri külön szóbeli elismeréssel is illette őket és felkészítőiket. A következő helyezések születtek:

3-4. évf. próza:

  • Kalmár Hunor 3.h I.helyezett
  • Szvetnyik Mara 4.e különdíj
  • Vasúth Kristóf 3.h emléklap

5-6. évf. próza:

  • Kulimák Gergő 6.a I. helyezett

7-8. vers:

  • Herman-Nagy Zsófia 7.c II. helyezett

Felkészítő tanárok: Mészáros Krisztina, Simonné Brosch Anikó, Vadasné Garamvölgyi Tímea

Kísérő pedagógusok: Mészáros Krisztina, Vadasné Garamvölgyi Tímea, Laszák Zoltán

Gratulálunk Mindenkinek! Köszönjük a Tankerületnek, hogy a buszt biztosították számunkra, és nem utolsósorban hálásak vagyunk a gyerekek Szüleinek a támogató munkájáért!