Hősök harca, avagy „ Kis Egészségőrök” akcióban

Nagy izgalommal készültek a mai napra Aprajafalva öko osztályai, az egész évet átölelő Vöröskeresztes csapatverseny elméleti-és gyakorlati feladataira.

Hét állomáson kellett bizonyítaniuk rátermettségüket:

  1. Sérült ellátása ( vérzés, törés, égés): Ifis vöröskeresztes animátoraink, Kriszti és Zsani, olyan élethűen adták elő a sérüléseket, hogy több gyerek is valóságosnak gondolta
  2. Elsősegély állomás, mentőhívás:
  3. Éva néni furcsaságokkal telepakolt elsősegélydoboza nem tudta becsapni a diákjainkat. A sikeres készletrendezés után egy mentőhívásos szituáció már nem jelentett gondot azoknak, akik eddig jól figyeltek a gyakorlatokon.
  4. Az” újraélesztés angyalai”  állomáson Dávid bácsi „ újraélesztős babáin” mutatták be tanulóink, hogy a legfontosabb helyzetben is helyt tudnak állni. A fertőtlenítőszer fura íze szerencsére senki kedvét nem vette a lélegeztetéstől.
  5. A Kresz állomáson a balesetmentes közlekedésről kellet totót kitölteni, kerékpárt felszerelni és a megfelelő védőfelszerelésbe beöltözni.
  6. Mivel nincs szuperhős jelvény nélkül, így minden csapat készített magának egy logót – csapatkiáltással.
  7. Az érzékszervek fontos részei a mindennapjainknak. Egy állomás erejéig újra emlékezetükbe idézhették a gyerekek, milyen érzés valamilyen hiányossággal élni, társukba vetett bizalommal elvégezni egy feladatot.
  8. István bácsi egy rögtönzött tűzoltóállomáson várta a legbátrabb harcosokat. A víz folyamát guruló kislabdák, a locsolócsövet tálcák- kartonlapok helyettesítették. Ha az időjárás el is mosta az igazi vizes lehetőségeket, így is a legizgalmasabb állomás lett belőle.

A csapatok eredményességét oklevéllel jutalmaztuk! Névre szóló „Egészségőr” kártyát kapott mindenki.

Aprajafalva tanulói! Már biztonságban lehettek.
Hősképzőn az Öko-diákok első helyet nyertek!
Ha bajban vagytok, kiáltsatok!
Ott leszünk és segítünk:
Bekötözünk, vígasztalunk,
ha kell, mentőt is kerítünk!