I. League of Legends Ifjúsági Bajnokság

Február elején iskolánkban rendeztük meg az első szigetszentmiklósi League of Legends Ifjúsági bajnokságot.

A League of Legends egy számítógépes, sokszereplős online szerepjáték, mely hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. A bajnokságon általános iskolások és gimnazisták is képviselték korosztályukat.

Előzetes jelentkezés után 16 csapatot helyeztünk el az ágrajzon, egyenes kieséses versenyben kellett a döntőbe küzdeniük magukat. Az első mérkőzést reggel fél 9-kor kezdtük, a maratoni hosszúságú bajnokság este 10-ig tartott.

A helyszínen két informatikateremben játszhattak egymás ellen a versenyzők, egy nagy tanteremben és az informatikatermek előtt kivetítőn lehetett követni a mérkőzéseket. A bajnokságot élőben, Twitch-en is közvetítettük. A vendégeknek szendvicsekkel, nassolnivalóval és üdítővel kedveskedtünk.

A szervezők nagyon köszönik a lehetőséget a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola vezetőségének, körülbelül száz fő vendég jelent meg hétvégén, akik a visszajelzések alapján nagyon jól érezték magukat az iskolában. Továbbá köszönjük munkájukat a kommentátoroknak, a portásoknak, a rendszergazdának és az önkénteseknek, akik nélkül nem tudtuk volna zökkenőmentesen lebonyolítani a rendezvényt. A játékon belüli jutalmakat a Riot Games (a játék készítője) ajánlotta fel, melynek összértéke kb. 80.000 Ft. Köszönjük!

Hatalmas gratuláció jár az alábbi csapatoknak:

  • I. helyezett: Szigetszentmiklós>V4. Jutalmuk: 3200 RP, Ryze, Diadalmas Ryze kinézet, XP növelő, továbbá arany kupa, aranyérem és pénzjutalom.
  • II. helyezett: Team Bozgor. Jutalmuk 2400 RP, XP növelő, továbbá ezüstérem.
  • III. helyezett: Neumann eSports. Jutalmuk 1600 RP, XP növelő, továbbá bronzérem.
  • IV. helyezett: ThePoroSaversRE. Jutalmuk 800 RP, XP növelő.
  • XP növelőt kapnak az V. helyért: Esquance Esports, Boosted Monkeys, GamerZone & BoL, Elitcsiga Osztag.