Idegen nyelvi mérés

Tisztelt Szülők!

Iskolánk 6. és 8. osztályos tanulói május 22-én, szerdán országos idegen nyelvi mérésen vesznek részt.

A mérés célja a nyelvoktatás eredményességének mérése. Két része van: olvasott szöveg, illetve hallott szöveg értése. A mérés napja tanítási napnak minősül, melyet az érintett tanulók a mérésben való részvétellel teljesítenek.

Ezen a napon a 6. osztályosoknak 7:30-ra / a 8. osztályosoknak 9:30-ra kell iskolába jönniük. A mérés időtartama – a szüneteket nem számítva- 2×30 perc. A mérés után még két órájuk lesz, erkölcstan és testnevelés. Így a 6. évfolyamnak 11:45-ig, a 8. évfolyamnak 13:35-ig lesz tanítás. A délutáni napközi természetesen működik.

A vizsgálat napján a tanulók hozzanak magukkal tollat és tízórait! Szótár, mobiltelefon és/vagy tablet a felmérés ideje alatt nem használható.

A mérés napján a tanulók saját nevükre szóló azonosító kártyát kapnak, amelyen szerepel a tanuló mérési azonosítója. A mérési azonosító segítségével tudják megtekinteni a tanuló mérésben elért eredményéről készülő egyéni jelentést. Az azonosító kártyán található név és mérési azonosító összekapcsolását csak az iskola tudja elvégezni. Kérjük, hogy az azonosító kártyát NE KÜLDJÉK VISSZA!

Üdvözlettel: Galambos Ágnes, igh.