Idegennyelvi verseny Ráckevén

Iskolánk 7.f-es csapata a 19. századba repült vissza az elmúlt néhány hétben, mivel részt vett a Ráckevei Ady Endre Gimnázium által megrendezett idegennyelvi versenyen, ahol különdíjat kapott november 14-én.

A verseny nagyon jó ötletre épült: a filmek világát járta körbe. Egy feladatsor mellett el kellett készítenünk egy filmdíj kicsinyített változatát saját kézzel. Mi az MTV Film Díját választottuk – egy arany színű popcornos pohár utánzatát.

Emellett fel kellett készülnünk egy német filmből vett jelenettel, ahol mi a Sissiből választottuk azt a részt, ahol Zsófia hercegné (Halász Dorka) áthelyezteti a gyerekszobát a saját lakrészébe, és Sissi (Szabó Luca) ezt nagyon fájlalja. Ferenc József , a császár (Pál Gergely) pedig a két nő közötti konfliktusban próbál megoldást keresni… A díszlettervező, kivitelező és a rendező munkatársa egy személyben Szabó Hanna volt.

Nagyon élveztük a felkészülést, tervezgetést, kivitelezést. Rengeteget ötleteltünk, tanultuk a szöveget és próbáltunk. Köszönettel tartozunk a segítő gyerek- és szülőkezeknek, és a főpróbán résztvevő gyerekeknek és felnőtteknek. A felkészítő tanár Simonné Brosch Anikó volt.

Gratulálunk a csapatnak !