Ilyen egy igazi családi nap – a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával!

Megálmodták, megcsinálták! S ami a legfontosabb, valódi tartalommal töltötték meg a programot – a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola november 17-én, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával rendezte meg Honvédelmi csapatépítő családi napját. A hétszáz gyermeken kívül családtagokat és öregdiákokat is megmozgatott a rendezvény.

Egy átlagos novemberi szombat – ehhez képest nyitva az iskola kapuja, az udvaron pedig hatalmas nyüzsgés, és ugyanez a helyzet a sulival szembeni parkban, a tornateremben és a földszinti tantermekben is.

A Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskolába költözött élet november 17-én, az egész napos rendezvény során a szülők, a gyerekek és a pedagógusok együtt versenyezhettek, így lehetőség nyílt arra, hogy jobban megismerhessék egymást, a jó kapcsolat pedig tovább erősödhetett köztük. Nem esett ez senki nehezére sem, hiszen mind az iskola, mind a szülők, mind a gyerekek részéről nagy volt a lelkesedés – 700 gyermek vett részt a különböző programokon, mellettük pedig a szülők, a barátok, sőt, még az iskola korábbi diákjai is betértek a Radnóti utcába.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszabású nap lesz a mai” – mondta Sulyok Ádám, a diákönkormányzat vezetője ebédidőben, amikor jó pár sportjáték várt még rá és a többiekre is.

A lézerharc egyébként önmagában több mint 250 embert mozgatott meg, de nagyon népszerű volt a tököli parkerdőben zajló számháború és kincskeresés (ide különbusszal szállították a résztvevőket), az iskolaudvaron zajló Archery-tag íjharc, a canopy lecsúszópálya, a tornatermi buborékfoci, mint ahogyan sokan próbálták ki a vívást is, míg mások az arcfestéssel, az alkalmi tetoválással vagy a különböző társasjátékokkal foglalták el magukat.

Mindeközben a hagyományos magyar ételek, így a lángos vagy a kürtőskalács is várta a résztvevőket az udvaron – no és egy szervezett főzési lehetőség is, ahová 15 csapat nevezett be, ez volt az egyik fő vezérfonal a nap során!

Szabó Lídia, a József Attila Általános Iskola intézményvezetője elmondta, mi késztette őket arra, hogy pályázzanak a Honvédelmi Sportszövetség felhívására.

„Nem véletlen, hogy ezen a napon tartottuk meg ezt a családi napot, hiszen ma van a füstmentes világnap, és ez a program is egy egészségtudatos rendezvény. De az iskolánkban egyébként is az a cél, hogy a gyerekeket egészségtudatosan, a sport felé, a sport irányába tereljük. Nagyon szeretjük a különböző sportolási lehetőségeket, igyekszünk minden lehetőséget kihasználni. Amikor jött a pályázati lehetőség a Honvédelmi Sportszövetségtől, azonnal azt gondoltuk, ez a program nekünk van kitalálva. Nagyon szerettük volna megrendezni, el is kezdtük a szervezést. Nagyon sok olyan gyerek jár az iskolába, akiknek nem feltétlenül adatik meg, hogy olyan rendezvényeken vegyenek részt, ahol kipróbálhatják a lézerharcot, az íjászatot vagy éppen a mászófalat. Azt terveztük, hogy ezeket hozzuk most el a gyerekeknek, a támogatásnak köszönhetően ez sikerült is. S mivel egész napos a program, hogy legyen mit ebédelni a csapatoknak, kitaláltuk a paprikáskrumpli-főző versenyt, ahol a családok, osztályok, a szülők, a gyerekek, a tanárok együtt főzhettek. Ez egy olyan verseny, amelynek a végén mindenki nyert, hiszen mindenki jól lakott. Azt hiszem, minden adott volt ahhoz, hogy jól érezzék magukat a családok”. 

Az iskola tanári karából Hádinger Terézia volt a pályázat és a szombati program egyik fő gazdája – pedagógus társaival egyébként maga is aktívan részt vett a játékokban, így a lézerharcban vagy a számháborúban –, és csak megerősítette az igazgató asszony gondolatait, mondván igyekeznek minden olyan pályázati lehetőséggel élni, amelyek révén kinyithatják egy kicsit a világot az olyan gyerekek számára is, akik viszonylag szűk határok között élik a mindennapokat. Az iskola több száz gyerekkel vett részt a nyári Erzsébet-táborokban is, sokan először láthatták jutottak el például a Balatonra.

A családi napot egyébként koncerttel zárták a József Attila Általános Iskolában.

A cikk a Honvédelmi Sportszövetség oldaláról került átemelésre. Köszönjük! Forrás itt.