Júniusi Erzsébet tábor

Tartalmas programokkal teli hét áll mögöttünk: az Erzsébet tábor 216 kisgyereknek adott kiváló lehetőséget a szabadidő aktív eltöltésére.

A résztvevő gyerekeket 5 csoportra osztottunk, ügyelve arra, hogy hasonló korú gyerekek kerüljenek 1-1 csoportba. A hét folyamán 4 iskolán kívüli napot szerveztünk, forgó színpad szerűen sorra került minden csoport minden programban.

Ellátogattunk Budapestre, a Gellért hegyre, ahová busszal és hajóval jutottunk el, itt még a csúszdaparkban is mókáztunk, és egy hatalmas pizzát kaptunk ebédre. Voltunk a Tököli Parkerdőben is, ahol önfeledten számháborúztunk, fociztunk, kártyáztunk. Siófokon is jártunk, ahol dottóval (kisvonattal) néztük meg a partközeli utcákat, majd felszálltunk egy igazi kalózhajóra és végül mi magunk is kalózokká váltunk. Ebédre kemencés gyrost ettünk egy étteremben és hazaindulás előtt rövid ideig megmártóztunk a Balatonban. A legnagyobbak Fövenyesen vitorlázhattak és a Velencei-tónál is jártak, egyes csapatokkal a városi játszóházban voltunk, ahol volt ugrálóvár, trambulin, ping-pong, X-Box, míg másokkal strandolni mentünk. Az iskolai napon kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek: köveket festettek, gyöngyöt vasaltak, illetve betekinthettek a kémia világába, boldogan vitték haza a saját készítésű illatos fürdőgolyót. A tankonyhában megtanulhattak lekvárt is főzni, de volt tánc, dráma és interaktív táblás angol foglalkozás is.

Zárásként, péntek délután a tornateremben gyűltünk össze, ahol két hatalmas tortából kedvünkre fogyaszthattunk, illetve a tábor zászlajára ujj- és tenyérlenyomatokat raktunk színes festékkel.

Köszönjük a színes programokat és a hosszadalmas szervezőmunkát valamennyi pedagógusnak! Külön köszönet Hádinger Terézia tanítónéninek, aki nélkül nem valósulhatott volna meg ez a tábor!

Galéria