Kalandozás az informatika világába

Innovatív iskolaként a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola diákjai előzetes regisztrációt követően lehetőséget kaptak arra, hogy ellátogassanak a Microsoft Magyarország Kft. székházába, mely Budapesten a III. kerületben, a Graphisoft parkban található.

A gyerekek nemcsak egy multinacionális cég arculatát ismerhették meg, hanem gazdag programokkal várták őket a szervezők. Az Office 365 és a Windows 10 bemutatását követően kipróbálhatták a Minecraft tanulmányi verzióját, programozási alapismereteket tanulhattak, ill. Kahoot digitális kvíz segítségével számot adhattak a program során megszerzett ismeretekről. A játék győzteseit ajándékkal lepték meg, melyet a gyerekek kitörő örömmel fogadtak.

Sulyok Ádám 7.d osztályos tanulónk egy mini-interjúban számolt be élményeiről:

-Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel a programon?

-Kivételesen nagy lehetőségnek tűnt, hogy iskolatársaimmal eljuthatok egy ilyen színvonalas helyre. Mivel nagyon sokan jelentkeztek, megtisztelőnek éreztem, hogy én is benne lehetek ebben a csapatban.

-Mi az, ami legjobban tetszett, ami a legnagyobb élményt nyújtotta számodra?

-Az Office és a Windows prezentáció nagyon érdekes volt, illetve a közös Minecraft-ozás is.

-Mi is tulajdonképpen az a Minecraft?

-Egy 3D-s kockákon alapuló, elsősorban építős játék, melyben a résztvevők tevékenységeinek csak a képzelet szabhat határt. Ezen a látogatáson egy „Építsük meg Magyarországot!” nevű programban vettünk részt.

-Milyen új ismereteket szereztél még?

-A Kahoot-os vetélkedőben voltak olyan kérdések, amelyek új információkat tartalmaztak. Megtudtuk azt is, hogy Satya Nadella a cég jelenlegi vezérigazgatója.

-Ajánlanád azoknak a társaidnak a látogatást, akik ezúttal nem jutottak el a Microsoft Kft. székházába?

-Igen, mert azok számára is nagy élmény lehet, akik nem szeretik annyira az informatikát, vagy nem értenek hozzá igazán. Ráadásul a Kahoot során „Play It” jegyeket is lehetett nyerni. Én a 6. helyen végeztem.

-Köszönöm szépen a válaszokat!

Örömmel nyugtáztuk mi pedagógusok is, hogy tanulóink ismét gazdagabbak lettek egy élménnyel, remekül érezték magukat. Reméljük, hogy a megszerzett tudást kamatoztatják a tanulási folyamatban, ill. a későbbiekben a munka világában is.