Karácsonyi ovis turné

Iskolánk kórusának tagjaival 2017 decemberére rendkívüli koncertsorozatot terveztünk. 

Az iskolai karácsonyi műsor összeállításakor feltűnt, hogy egy-egy darab választásánál sok énekkaros tanuló kezdett mesélni a régi óvodáskorszakának emlékeiről és olyan szeretettel beszéltek egykori óvónénijeikről és daduskáikról, hogy megszületett az ötlet, menjünk koncertezni a helyi óvodákba. Azt is megbeszéltük, hogy nem tudunk teljes létszámmal menni mindenhová, így 15 fős csoportokba rendezőződtünk a szerint, hogy lehetőleg az adott oviba azok a gyerekek menjenek, akik onnan kerültek iskolába. Rendkívüli örömmel és izgalommal készültünk a fellépésekre, pláne miután megtudtuk, hogy helyszűke miatt, kétszer vagy háromszor kell leadni a műsort a különböző helyszíneken. Voltak gyerekek, akik ajándékokkal készültek egykori óvónénijeiknek és daduskáiknak

Gyönyörű műsorral készültünk, és az óvodavezetőkkel történt előzetes megbeszélés alapján december 12-én délelőtt a szigetszentmiklósi Mocorgó oviba, 18-án a Pitypang oviba, és 19-én a Csicsergő óvodába látogattunk. Mindenhol óriási szeretettel fogadtak bennünket, jó volt látni a kíváncsi, csillogó apró szempárokat, a táncoló gyerekeket, ahogy az óvónénik felismerték és magukhoz ölelték az egykori ovisaikat. Boldogan énekeltünk, táncoltunk, Györgypál Dominik gyönyörűen zongorázta a Csendes éjt. Minden óvodában megvendégelték és megajándékozták az énekkaros gyermekeket. Nagyon jól éreztük magunkat. Igazi örömzene, örömünnep volt.

Először is szeretném megköszönni Szabó Lídia igazgató nőnek, hogy engedélyezte a rendezvénysorozat lebonyolítását. A műsorunk sikeréhez elengedhetetlen segítséget nyújtott Baranyai Péter informatikus, aki biztosította a zenéhez szükséges technikát, és a humorával lenyűgözött kicsiket, nagyokat, ezúton köszönjük meg a segítségét. Köszönjük szépen Hádinger Terézia tanító néninek, hogy a kórust a fellépés helyszínére szállíttatta, Balázs Robi bácsinak, hogy elkísért minket.  Köszönettel tartozunk Kovalcsik Mónikának, amiért fotókat készített és segített a szervezési feladatokban.