Kortárs színházi programok

A tavasz folyamán ismét több felsős osztályunk jutott el színházba, ahol tanulóink maradandó élményekkel gazdagodtak, és különleges kulturális impulzusok érték őket.

Két sikeres kortárs produkciót láthattak a Vígszínházban és kamaraszínházában, a Pesti Színházban. A töretlen sikerrel játszott, népszerű „A Pál utcai fiúk” c. musical mellett, egy Arany János életét 13 képben bemutató, interaktív darabot tekintettek meg „Kinek az ég alatt már senkije sincsen” címmel. A gyerekek szinte részesei voltak az előadásnak, bekapcsolva tarthatták telefonjaikat, fotózhattak, kommunikálhattak a színészekkel.

A darabokat az 5.h, 6.a, 6.c illetve a 7.a, 7.c osztályok és a 8. évfolyam néhány tanulója évezhette. Ezúton szeretnénk megköszönni a Tankerületi Központ támogatását, melynek segítségével rászoruló gyerekeink is eljutottak az előadásra!

Ismét néhány tanulói véleményt gyűjtöttünk egy csokorba, melyek jól tükrözik azt, hogy a mai gyerekek számára is lehet jól feldolgozható, élményszerű és könnyen interpretálható egy darab, ha az alkotók megfelelő köntösben tálalják az ifjú közönségnek.:

Párkánszky Emőke 7.c:

„Ahogy megérkeztünk a színházterembe nagy nyüzsgésre lettem figyelmes. Ám, mint láttam, nem a gyerekek hangoskodtak, hanem bizony a színészek. Nagyon közvetlenek és nyitottak voltak a közönség felé. Nem erre számítottam. Általában a színészek le sem szoktak jönni a színpadról. Ez az előadás formabontó módon kezdődött. Már ekkor tudtam, hogy ez más lesz! Vajon mit tudnak kezdeni Arany János életével, ami meglepő és mulatságos is egyben? Ők megoldották! Vicces, izgalmas és szórakoztató volt, nem valami komor, zord mű! Az előadást minden korosztály ugyanúgy élvezte, új élményekkel lettünk gazdagabbak.”

Kazinczy Judit 7.c:

„A rendező Arany János és Petőfi Sándor levelezéséből, naplóbejegyzéseiből állította össze a darabot. Jól bemutatta Arany és Petőfi életrajzát, és a kort, amelyben éltek. Vecsei H. Miklós neve ismerős volt nekem, ő játszotta Nemecseket a Vígszínházban. Az előadás vicces, kreatív, interaktív volt. A színészek bevontak minket az előadásba, ezt nagyon élveztük. Mindenkinek emlékezetes marad ez az este!”

Andris Fanni 6.c:

„2019. április 2-án az iskola 5/h osztályos tanulóival közösen voltunk az iskola szervezésében a Vígszínházban, A Pál utcai fiúk színdarabon. Odaérkezésünket követően, amikor mindenki elfoglalta a helyét, akkor jöttem rá, hogy az erkélyen középen nekünk van a legjobb helyünk. A szereposztás nagyon jó volt, mert a történet szereplőit tökéletesen jelenítették meg a színpadon. A színdarab befejezése a „Mi vagyunk a grund” című számmal tette fel az I-re a pontot!”

Badak Ferenc 6.c:

„Szerintem egy remek színdarab. Már sokszor láttam, és mindig élvezettel néztem végig. Elolvasni is szuper ezt a regényt, de musicalben látni, még nagyobb élmény! A történet, a szereplők, a zene és a látvány vicces és egyben megható. Ha adódik rá lehetőség, szívesen megnézem újra. “