Március 15-i projektnap az alsó tagozaton

2019. március 14. szintén különleges napnak számított iskolánk életében. Rendhagyó módon, projektnap keretében emlékeztünk meg az 1848-as eseményekről.

A programot megelőző napokban – a gyermekeknek választási lehetőséget felkínálva – lelkesen készültek a tanító nénik és tanító bácsik. Kreatív kokárdakészítő versenyt is hirdettek. Ünnepi díszben várták a gyerekeket a folyosók: a falakról visszaköszöntek a kor hősei, eseményei, jellegzetes viseletei. A nap folyamán gyöngyből készültek a kokárdák, vesszőből az ügyességi játékok, piros kartonból a párták. A nemzeti színű karkötők fonása mellett lehetőség volt a korra vonatkozó óriás képek kiszínezésére is. A kézműves foglalkozások után  felidéztük a kor eseményeit rövid filmvetítéssel, képek időrendbe állításával. Mások a Nemzeti dal összekeveredett sorait rakosgatták össze, majd fennhangon szavalták el azt. Akadtak gyermekek, akik kifejezetten erre a napra készített társasjátékkal vonultak el egy-egy sarokba. A tantermekből kihallatszott az énekszó: „Kossuth Lajos azt üzente…” Amíg a tantermekben szorgoskodtak a kis kezek, addig a konditeremben Nagy Tamás bácsi mutatta be a 48-as huszárok viseletét; megismertetett minket az egyenruha részeivel, a szablyával és más fegyverekkel, használati eszközökkel. A kiállított ruhadarabokkal közelebbről is megismerkedhettek a gyermekek.

A napot a tornateremben színes kavalkád zárta: a piros, fehér vagy zöld felsőbe öltözött kisdiákoknak vidám sorversenyek, ügyességi játékok biztosították a jó hangulatot.

A megfáradt „kis vitézeket” Pilvax kávéházzá átalakított ebédlőben stílusosan Jókai-bableves és túrós rétes várta.