Nem aludtunk téli álmot ApraJAfalván

Február 2-án nem csak a medve bújt elő a barlangjából, a Csokonai épület kis diákjai is új lendülettel vetették bele magukat a 2. félév tanulmányaiba. Versenyekre készültünk, együtt ünnepeltünk. Egy kis ízelítő a mindennapjainkból:

Egészségőr avatás a 3.a-ban

A Vöröskeresztes Dávid és Éva harmadik alkalommal tartott foglalkozást az osztályban.

Mindig játékos, mondókás órával készülnek, amit persze lelkesen várnak a gyerekek.

De ez a foglalkozás már a vérzések fajtájával, az újraélesztés technikájával, gyakorlati alkalmazásával is bővült. Az életmentés fontosságával, a segítségnyújtás menetével ismerkedhettek meg. Ezek után a kisegészségőr avatást már izgatottan várták a tanulók, amely az eskütétel hangoztatásával, elsősegélyláda hivatalos átvételével valósult meg a 3. b osztály jóvoltából.

A gyerekekkel közösen megfogalmaztuk a hétköznapi feladatainkhoz szükséges:

Kisegészségőrök 10 pontja

 1. Megtisztelő számomra, hogy kisegészségőr lehetek.
 2. A szolgálatot felelőségteljesen és odaadóan végzem.
 3. A mottónk: Esetmentes napot!
 4. A kisegészségőr mindig határozott és magabiztos.
 5. A kisegészségőr három erénye: kötelességtudat, segítőkészség, felkészültség.
 6. A kisegészségőr senkit nem hagy cserben.
 7. A kisegészségőr felszerelése mindig hiánytalan.
 8. A kisegészségőr nyitott és naprakész.
 9. A kisegészségőr mindig példát mutat.
 10. . Szeretjük és óvjuk környezetünket és társainkat.
 11. Kulturális program az 1.b osztály diákjaival

Zsin Judit művésznő kiállításának megtekintése 

A Városi Könyvtár és Galéria termeiben megtekinthettük Zsin Judit festményeit és szobrait. A gyerekek több csoportban tekinthették meg a művésznő alkotásait. A többiek lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják az agyagozást. A gyerekek saját elképzeléseiket valósíthatták meg. Élményekkel gazdagon térhettünk vissza az iskolába.

Alma koncert

Az Alma együttes dalaival hangolódtunk a télűző farsangi mulatságra. A közös éneklést tánccal, játékokkal tettük színesebbé. 

Farsang

 A délelőtti jó hangulatot délután farsangi jelmezes felvonulással koronáztuk meg.

Lázár Ervin Program

A harmadik évfolyamosok lenyűgöző előadáson vehettek részt a Lázár Ervin Program szervezésében. Tündér Lala meséje elbűvölte a diákokat.

Testünk, a csoda

A 3.e és a 3. c osztály március 4-én ellátogatott Budapestre, a „Testünk a csoda„ kisiskolásoknak rendezett interaktív kiállításra. A gyerekek megismerkedhetnek többek között a helyes táplálkozással az egészséges életmóddal, higiéniai szabályokkal és még elsősegély nyújtási ismeretek is helyet kaptak az izgalmas különleges anyagban. Egy- egy testi funkciót interaktív játékos eszközök segítségével is megismerhettek.

Foglalkozások

Az első félév foglalkozásait folytatjuk tovább: Öko foglalkozások, kutyás foglalkozás, sakk, dekorálások, tehetséggondozások, versenyfelkészítések.