Novemberi hírmondó ApraJAfalváról

Az őszi szünetből visszacseppentünk az iskolai életbe.

Piroska néni minden első osztályt meglátogatott, látta, hogy az elsősök tanulnak, élvezik a diákok életét. Ez azért jó, mert decemberben jönnek az óvó nénik! Nagyon készülünk a fogadásukra.

Az apróságaink az iskolai élet szokásrendjébe is beletanultak. Néha szebben közlekednek a folyosón, mint a nagyok!

A 3.a osztály tanulói 6-án kirándulást tettek a Future Parkba, ahonnan élményekkel megrakodva tértek vissza ApraJAfalvára.

Az osztályok papírgyűjtéssel gazdagították „vagyonukat”. Köszönjük szépen a szülőknek azt a sok segítséget, amit nyújtottak nekünk.

Márton nap estéjén fogadtuk a lámpás felvonulás résztvevőit, akik a Radnóti utcai épületből érkeztek ide hozzánk. Együtt érkeztek a tűzgyújtásra a gyerekek, szülők és pedagógusok, hogy zsíros kenyér, tea és zeneszó mellett pár perc erejéig beszélgessenek egymással. A zsíros kenyérből jövőre több kell! ☺

Ha már így összejöttek a gyerekek, szülők, pedagógusok, folytattuk a közös programot 17-én a Radnótiban. Családi napon éreztük jól magunkat. Ugye emlékszünk rá?! Lesz még ilyen!

21-én Aprajafalván mézes reggeli várt minket. Tartalmas foglalkozásokkal, bemutatókkal, előadásokkal köszöntük meg a méheknek a mézet.

3.e osztályos diákjaink a Természettudományi Múzeumban interaktív foglalkozás keretein belül egészítették ki az erdő és rovarok témakörben tanultakat.

Október óta hódít a sakk az iskolában. Szünetben, fogászati várakozás alatt, pihenésként… minden pillanatot megragadnak a lelkes sakkozók a gyakorlásra! December 5-én, Mikulás kupáért mérik össze a már sakkozni tudó gyermekek a képességeiket.

Az iskolai élet biztonságosabbá tételéhez az öko 1.b, 2.b osztályok a Vöröskeresztesek segítségével ebben a hónapban a sebellátást mikéntjeit tanulták meg!

Persze vannak kevésbé érdekes, ám hasznos programjaink is. Például október óta fogászatra is járunk.

Csatlakoztunk a Legyél Te is angyalka! valamint a Szeretetcsoki címmel indított mozgalomhoz. Reméljük, hogy sok gyermeknek dobogtatjuk meg a szívét!

Az Adventi időszakra készülve feldiszítettük az iskolánkat.

Diákjaink különböző iskolán kívüli kézműves programokkal is hangolódnak az ünnepre. A 2.b osztály Szigethalmon, Ica nénivel Betlehemet készített.

Koncert Kommandó! Ugye milyen izgalmas? Nos, átmentünk a Radnótiba, ahol meghallgattuk a Danubia zenekar műsorát közösen.

Ünnepi hangulatba kerültünk, és izgatottan várjuk, hogy előbb az óvó nénik, majd a Télapó jöjjön hozzánk ApraJAfalvára!