Nyitott szertárkapuk 2019

2019. május 25-én (szombaton) megrendezésre kerül a „Nyitott szertárkapuk 2019.” katasztrófavédelmi gyermeknapi rendezvény.

A rendezvény célja a gyermekek és általuk a családok biztonságkultúrájának növelése, a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységének és életének bemutatása, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának és a katasztrófavédelmi közösségi szolgálatnak a népszerűsítése.

A katasztrófavédelmi gyermeknap során a Katasztrófavédelmi Kirendeltségek irányítása alá tartozó Hivatásos Tűzoltóparancsnokságok nyílt napot tartanak a gyermekek részére, ahol az érdeklődő gyermekek és családtagjaik részére a szervezeti egységek bemutatják kiállításaikat, készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, betekintést engednek a tűzoltók napi feladatvégzésébe.

A katasztrófavédelmi gyermeknap során az Érd Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (2030 Érd Fehérvári út 79/A.), a Szigetszentmiklós Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon (2310 Szigetszentmiklós Gyári út 68.), a Törökbálinti Katasztrófavédelmi Őrsön (2045 Törökbálint Raktárvárosi út 1.) várjuk szeretettel a gyermekeket és családtagjaikat.

A rendezvény programja:

– 10:00-16:00 óra között látogatók fogadása,
– a nap során több próbariasztás végrehajtása,
– a gyermekek, gyermekcsoportok folyamatos fogadása, szerek, laktanya bemutatása, igény szerint előadás tartása,
– a középiskolások figyelmének felhívása a katasztrófavédelemnél teljesíthető közösségi szolgálatra.