Őszi kulturális programok, élmények felső tagozatos tanulóinknak: Nemzeti Színház, MÜPA…

Az első félévben iskolánk 5.c, 6.a, 6.c és 6.f osztálya a Nemzeti Színházba látogatott.

„A Nemzeti a diákokért” program keretein belül ismét lehetőségünk nyílt megtekinteni a rendkívül látványos János vitéz előadást. A színházi darab a korábbi években is nagy mértékben hozzájárult a mű még mélyrehatóbb értelmezéséhez, ezért is örültünk a lehetőségnek.

Idén a MÜPA-hoz partneriskolaként csatlakoztunk, a 7. f osztály már élt is ezzel a lehetőséggel, és egy élménydús délelőttöt töltöttek el a kulturális intézményben.

A a 7.f osztályfőnökének összefoglalója, a diákok élménybeszámolóiból a válogatás, ill. a képek önmagukért beszélnek.:

„Iskolánk ez év őszétől a MÜPA a partnerisoklája lett, így kedvezményes, exkluzív programokon vehetünk részt a jövőben a Művészetek Palotája rendezvényein. Az első lehetőséget megragadva a 7. f osztály lelkes kis csapatával részt vettünk az Operatúra című interaktív foglalkozáson, melynek keretében a műfaj kulisszatitkaiba és az énekesek világába nyerhettünk betekintést. A szép, napsütéses októberi időjárást kihasználva, rövid városnéző sétával zártuk kirándulásunkat.”

Pandúrné Barbi Dóri

„A hatodikosok tömegközlekedéssel mentek a programra. Mi, a 6.a HÉV-vel indultunk, majd hajóztunk és villamosoztunk. Az idő gyönyörű volt, így megcsodálhattuk Budapest látnivalóit. Megnéztük a Nemzeti Színházban a János vitéz című előadást. Voltak benne vicces részek, de megvolt a maga komolysága is. Tetszett a hosszú darab, izgalmasak voltak a díszletek. A színház épülete a szünetben rengeteg lehetőséget kínált arra, hogy lássuk a szépséges Dunát és a fővárost…. Szívesen emlékszünk vissza erre a napra.”

Kulimák Gergő 6.a

„A 6.f osztállyal elmentünk a Nemzeti Színházba. Nagyon szép, érdekes és színvonalas műsort nézhettünk meg. A legviccesebb szereplő a banya volt. A díszlet látványos és kidolgozott. Megnézhettük a zsiványok tanyáját, Franciaországban is járhattunk. Sok táncos és vidám jelenetet láthattunk.„

Kun Dorina, Miszi Csenge 6.c

„Csodálatos volt. Nagyon jól éreztünk magunkat, a legvégén egy mesebeli jelenetet mutattak nekünk. Én egy kicsit megijedtem a boszorkánytól…”

Stefán Lizett 5.c

„Nagyon vicces volt és élvezetes is. Azt tudom hogy az osztálynak a szereplők közül a banya tetszett a legjobban…”

Bogdány Mira Magdolna 5.c

„…volt benne vicces, félelmetes és szerelmes rész is. Két felvonásból állt. A páholyból jól láttunk. Ebéd után maradt egy kis időnk, ezért a tájat néztük a hatalmas üveg ablakon át, ráláttunk a Dunára, Gellért-hegyre, nagyon szép volt. Nem akartunk hazamenni, a buszon megtárgyaltuk egymással az előadást, nagyon tetszett mindenkinek.”

Andrusecz-Ofella Adél 5.c