Sebellátás Kis Egészségőr szemmel

Az e havi Vöröskeresztes témánk a sebek ellátása, a kötözések fajtái és a segélyhívás volt. Az öko osztályok diákjai izgatottan készültek és várták a vendégeket: Ica nénit és önkéntes segítőit.

Az elméleti “képzés” mellett sok-sok gyakorlattal rögzíthették a gyerekek a tudásukat: kötözték a plüss betegeket, egymást, a képzett mentős Zoli bácsit. A tökéletes érzékenyítés eléréséhez Zsani még mű sebeket is készített a bátor vállalkozóknak. A hatás nem maradt el. 🙂 Az élethű sebek élethű reakciókat váltottak ki. A beavatottak közül is volt, aki a látványtól rosszul lett – ezt is jó tudni! – volt, aki tökéletes hitelességgel alakította a sérültet és még a gyanútlan külső társakra is a frászt hozta.

A háromszögű kendővel többszöri próbálkozás után sikerült csak boldogulni… de végül minden “sérült” kar stabil helyzetbe került.

A segélyhívást is szakszerűen gyakorolhattuk Zoli bácsival. Az izgatott diákok megtapasztalhatták, hogyan segíti kérdéseivel a szakember őket abban, hogy megkapja tőlük a feltett kérdéseire a megfelelő választ.

A programot kérdez-felelek játékkal zártuk, amiben átismételtük a most tanultakat. Ica néni és Zsike néni színezőkkel is készült a gyerekeknek, amik színezés után a földszinti Vöröskeresztes “állomáshely” díszítőivé váltak.
A Kis Egészségőrök egyre biztosabb tudással és felkészültséggel várják ApraJAfalva sérültjeit.