Siker a “Kőről-kőre” többfordulós teljesítménytúrán

Toperczer Ági, 6.f osztályos tanulónk Magyarország legszebb kirándulós helyeit felvonultató túrasorozat záró rendezvényén november 26-án egy kupát vehetett át.

Ági a Szigethalmi TE színeiben indult. 5 fordulót (összesen 131 km-t) kellett sikeresen teljesítenie a díj elnyeréséhez. Ágit megkértem, írjon pár sort az egyik legemlékezetesebb túrájáról:

“A márciusi fordulót a Börzsönyben rendezték. 32,2 km-t kellett teljesíteni. Szintkülönbség: 1452 m volt. Párás, hűvös reggelen a Kemence Kisvasútnál volt a rajt. Bemelegítésnek kb. 2 km aszfalt út vezetett egészen a börzsönyi főalappontig, majd 11 km Magosfáig (915m). Innen Oltár-kő útvonalon keresztül a Nagy-Hideg-hegyre kaptattunk fel (865m). Kb. 700m fölött már hóban menetelve értünk fel Csóványosra (938m) . Továbbhaladva, lejtmenetben érkeztünk Királyházára. Innen már csak egy szűk 10 km-re volt a kiindulási pontunk. A túra útvonala érintett sok olyan kilátó pontot, ahonnan szintén pompás látvány nyílik a környékre. Valószínűleg jövőre újra nekiugrunk a családommal, mert a jó levegő, az egészséges sport és olykor a tanultak kiegészítése, Hazánk szép tájainak megismerése emlékezetessé tették a hétvégéket.”

Gratulálok Áginak! Csak így tovább jövőre is!