Téli kulturális és sportélmények a 6. évfolyamon…

MOZGÁS-MŰVELŐDÉS-MEGMÉRETTETÉS

Igaz, hogy a tél az elcsendesedés, „bekuckózás” időszaka, azonban őszi programjainkat követően a tél (december, január) sem telt eseménytelenül a felső tagozaton…Ezúttal a 6. évfolyam beszámolóiból nyújtunk egy kis ízelítőt… Az iskolai színes decemberi programjain való részvételen túl mind a három osztály korcsolyázott, (a Kéktó, Müpa jegén), illetve budapesti látogatást tett. Jártunk városnéző sétán, a Müpában, ahol a „Teremről teremre” program keretein belül kulisszajáráson vettünk részt, a Nemzeti Színházban az Egri csillagok című előadást láttuk. Egy-egy programhoz néhány nyolcadikos tanulónk is csatlakozott.

Az iskolai rendezvények közül kiemelnénk a Mikulás-kupát, a Luca-napi vásárt, ill.az adventi, karácsonyi fellépést, melyeken a gyerekeink lelkesen vettek részt, ill. mutatták meg tehetségüket…

Versenyeken is megmérettették magukat. Kulimák Gergő a 6.a osztályból 2. helyezést ért el a Területi Himnusz- és Szózat-mondó versenyen, Baranyi Dóra a 6.c-ből első lett az iskolai Szép magyar beszéd versenyen, így a területi fordulóba továbbjutott.:)

Íme a tanulóink „tollából” származó összefoglalók az iskola falain kívül eső élményekről:

„December 13-án a 6.a osztály izgalmas programon vehetett részt. Az adventi villamossal utaztunk, gyönyörködtünk Budapestben. Sétáltunk a Parlament előtt, és a Duna-korzón. Utána koriztunk egy jót a Művészetek Palotája melletti pályán. Az iskolába visszatérve délután elkezdődhetett a Luca-napi vásár.”

 „Ellátogattunk a Müpá-ba. Hatalmas élmény volt. Az egész komplexum csodálatos, hihetetlen milyen szép így 13 év után is. Korcsolyázni mentünk először, élveztük, bár a jég nem volt az igazi. A panoráma nagyon tetszett. Megnéztük a hangversenytermet is. Amikor bent voltunk éppen próba zajlott. El sem tudom képzelni mennyi idő megtanulni orgonán játszani! A fesztiválterem is gyönyörű! Sok érdekességet megtudtunk a hölgytől, aki körbevezetett minket.”

(Babos Dominik 6.c)

„A téli szünetben az osztállyal megnéztük az Egri csillagokat a Nemzeti Színházban. Nekem nagyon tetszett az előadás! Kedvenc részem az volt, amikor a törökök vonulását mutatták be. Nagyon színvonalas színdarab, remélem máskor is megyünk még színházba!…)

(Halasi Dániel 6.c)

 „December 19-én korizni voltunk az osztállyal a Kéktón. Nagyon jó volt, mindenki jól érezte magát. Szerencsére senki nem sérült meg. Két órát korcsolyáztunk, a végén készítettünk néhány csoportképet. A téli szünet egyik napját (december 29.) arra szántuk, hogy elmentünk színházba a 6. c osztállyal együtt. Az iskola előtt találkoztunk, és busszal mentünk Budapestre. Az Egri csillagok című előadást néztük meg. Kicsit hosszú volt az előadás, de nagyon jó, és hasznos, hogy megnéztük, mivel most olvassuk a könyvet.” (Szabó Virág, Deák Petra 6.f)

„A Nemzeti Színházban voltunk a 6. évfolyammal. Már maga az épület is szép volt. A műsort nagyon élveztük! A díszletek élethűen mutatták be az adott kort. A csatajelenetet egy várfallal ábrázolták, amit oda- visszatologattak. Ez a harc menetét ábrázolta. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek!”

(Östör Barnabás 8.d)

Azt hiszem, 6. évfolyamos osztályfőnök kollegáim, Simonné Brosch Anikó és Sipos Gábor nevében is mondhatom, hogy az iskolai és a suli falain kívüli események színesebbé tették a hideg téli napokat. A közös programok pedig az osztályok és az évfolyam közösségének összekovácsolását erősítették.