Területi népdaléneklő verseny

2018. április 25-én került sor a Bíró Lajos Általános Iskola szervezésében a területi népdaléneklő versenyre, immáron huszonhatodik alkalommal.

A versenyen azok a gyermekek vehettek részt, akik iskolájuk házi népdaléneklő versenyén első helyezést értek el.

A versenyt Noseda Tibor igazgató úr nyitotta meg ünnepi beszédével, majd a zsűri érkezése előtt Ács Zsuzsanna, a Bíró Lajos Általános Iskola ének-zene tanára, egyben a verseny szervezője vidám beéneklési gyakorlatokat végzett a versenyzőkkel.

A zsűri a csepeli Lajtha László Általános Iskolából érkezett, ahol emelt sziuntű ének-zene képzés folyik. A zsűri tagjai Hollós Ágnes, Fabók Ágnes és Dajka Gyula ének és zenetanárok voltak.

Nagy volt az izgalom, hiszen ez a már győztesek versenye alkalmat adott a legjobbak megmérettetésére. Iskolánkat két csoport és két egyéni fellépő képviselte.

Szűcs Lóránt 2.b. osztályos tanuló, őt az édesanyja Hercegh Anita tanítónéni készítette föl.

Radnai Lili Emma 4.a osztályos tanuló, felkészítő tanára Fazekas Réka tanárnő
Csoportos kategóriában a II. korcsoportosok versenyén iskolánkat a Daloló Pacsirták képviselték szintén Fazekas Réka tanárnő felkészítésével.

A csoport tagjai: Fazekas Alexa, Kiss Luca Anna, Kiss Máté Hunor, Miklay Petra, Orosz Marcell, Radnai Lili Emma, Somogyi Stella és Turu Péter

III. korcsoportban, csoportos kategóriában Szabó Hanna és Szabó Luca 6.f osztályos tanulók versenyeztek, dalcsokruknak megfelelően Jászvirágok csoportnéven. Felkészítő tanáruk Czékmán Dóra volt.

Radnai Lili Emma gyimesi népdalcsokorral készült, a Daloló pacsirták dunántúli népdalcsokrot énekeltek, Szabó Luca és Szabó Hanna pedig jászsági népdalokból válogatott dalcsokrot adtak elő.

Nagyon sok versenyző volt a szigetszentmiklósi iskolákból és a környező települések iskoláiból is. A tanulóink a nagy izgalom ellenére ügyesen, bátran és szépen énekeltek.

Rendkívüli izgalommal vártuk az eredményhirdetést.

Szűcs Lóránt és a Daloló pacsirták ugyan nem értek el helyezést, de szépen képviselték iskolánkat, okleveleket kaptak.

Radnai Lili Emma egyéni versenyben II. helyezést, Szabó Hanna és Szabó Luca csoportos kategóriában III. helyezést ért el.

Szeretettel gratulálunk nekik!