Ultimate Frizbi Diákolimpia Döntő

Május 25-én, Gödöllőn került megrendezésre az Ultimate Frizbi Diákolimpia országos döntője, amelyre iskolánk négy csapattal kvalifikálta magát.

A tűző napon, párhuzamosan 12 pályán, zajlottak az I-II., és III. korosztályos vegyes, illetve a IV. korosztálytól felfelé mixed, lány és fiú csapatok mérkőzései.

A IV. korosztályos mixed (fiúk és lányok vegyesen játszanak) csapatunk a csoportmérkőzéseken a későbbi arany és ezüstérmes fiatalokkal találkoztak. A profi játékosokat is felvonultató csapatok ellen is szépen helyt álltak a gyerekek, időnként sikerült is meglepni ellenfeleiket, szép, pontot érő támadásokkal, viszont sajnos elmaradt a bravúr, így nem jutottak tovább a csoportból.

A III. korosztályos mixed csapat három szép győzelemmel csoport elsőként jutott tovább, az első helyosztó mérkőzésen azonban nem sikerült nyerniük. A következő mérkőzésen ismét parádés játékot mutatva győzedelmeskedtek, az utolsó mérkőzésükön pedig szoros küzdelemben alulmaradtak, így végül a VI. helyen végeztek.

A IV. korosztályos lány csapat, gyönyörű játékkal, magabiztos győzelmekkel jutott a döntőbe. A csoportmérkőzéseken igen, viszont a döntőben sajnos nem sikerült legyőzni a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola, és AMI csapatát. Így a lány csapatunk egy Diákolimpia ezüstéremmel lett gazdagabb.

A II. korosztályos mixed csapatunk már az elődöntőben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ami most sem maradt el. Magas pontfölénnyel, és parázs küzdelmekkel, szorosan megnyert mérkőzések váltották egymást, míg a döntőben a Hegedűs Géza Általános Iskola csapata győzedelmeskedett. Így a II. korosztályos mixed csapatunk is egy Diákolimpia ezüstéremmel térhetett haza.

Diákjaink méltón képviselték iskolánkat, kiválóan helyt álltak, sportszerűen, fegyelmezetten viselkedtek, fáradhatatlanul küzdöttek és mindenki kihozta magából a maximumot!

Gratulálunk a gyerekeknek, nagyon büszkék vagyunk rájuk!

Köszönöm testnevelő kollégáim Pandurné Barbi Dóra és Krizsa István, illetve iskolánk régi diákjainak Kosch Réka, Üveges Dóra és Bencsics István segítségét a csapatok koordinálásában és a gyerekek felkészítésében!

Csapatnévsorok:

II. korcsoport: 2. hely: Bagdány Míra Magdolna, Horváth Adrienn, Saierli Dzsennifer, Kuglosics Bence, Zábori Szabolcs, Csáki Martin, Szabó Krisztián János

IV. Korcsoport lány: 2. hely: Balogh Boglárka, Fider Júlia, Herman-Nagy Zsófia, Holdinger Luca Sára, Kazinczy Judit, Molnár Melitta, Párkánszky Emőke Míra, Pisák Emma, Sziklai Regina, Vágner Dóra

III. korcsoport: 6. hely: Herman-Nagy Zsófia, Pisák Emma, Sziklai Regina, Takács András Gábor, Marhás Nataniel Endre, Matus Márk, Dér Gergő, Illinger Tamás

IV. korcsoport vegyes: 9. hely: Erdei Katalin, Kocsis Hanna, Ősz Bernadett, Marhás Bítia, Szili Barbara Aida, Dupka Ádám István, Forgács Bence, Takács András Gábor, Marhás Nataniel Endre, Matus Márk Olivér