A 2.b osztály egy igen édes programmal zárta a félévet, részt vett egy csokitúrán a Budapesten található Bonbonetti csokoládégyárban.

A túra első állomásán felszálltunk egy hajóra, ami elrepített minket a kakaóbab hazájába. Itt egy rövid film kapcsán megismerhettük, hogy milyen gyártási folyamaton megy át a kakaóbab, mire csokoládé lesz belőle. A gyerekek megfoghatták, megszagolhatták a csokoládé alapanyagait, és egy szókirakó segítségével megtudhatták milyen titkos összetevőket használnak a legfinomabb csokoládé előállításához. Betekintést nyerhettünk a gyár területére is, ahol a gyár dolgozói csomagolták a futószalagon érkező csokoládékat.

A gyerekek két meglepetéssel távoztak a gyárból, az egyik egy pohár francia drazsé volt, ami egy mágikus csövön érkezett mindenki poharába, a másik pedig egy-egy ajándékcsomag.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”68″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”230″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”Diavetítés indítása” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]