Irodalomóra egy kicsit másképp: Lackfi János író-olvasó találkozó

Egy napsütötte májusi napon Lackfi János, József Attila és Prima Primissima-díjas kortárs költő, író, műfordító látogatott el hozzánk, a Radnóti úti épületbe.

Előzetesen, kedvcsináló gyanánt, az irodalomórák keretein belül nyújtottunk némi ízelítőt a gyerekeknek a szerző írásaiból, verseiből, meséiből. Illusztrációkat készítettek a művekből, mely megérintette őket.

Megtelt a terem érdeklődő tanulókkal, akik izgatottan várták, hogy személyesen is találkozzanak egy „igazi” költővel… Azok is hamar feloldódtak, akik feszengve érkeztek, hiszen egy rendkívül laza, humoros, vidám, jó hangulatú előadásnak voltunk részesei. A szerző megragadva a pillanatnyi hangulatot, szem előtt tartva a közönség életkorát, olyan írásokat mutatott be, melyek igazán hozzájuk szóltak. Felismerték saját „kamaszos” érzéseiket, kicsit görbe tükörben láthatták magukat. Különböző irodalmi műfajokat vonultatott fel, mint pl. az óda, a paródia, így észrevétlenül is, de egy kis irodalomelméletet is csempészett az előadásba.

Néhány tanulónak az oldott légkör kedvet adott egy közös fotó, szelfi készítésére a rendhagyó órát követően.

Azt gondolom, jó volt látni a kortárs költészet befogadása kapcsán megcsillanó gyerekszemeket, a vidám arcokat, ill. örömmel hallgattuk a pozitív visszajelzéseket…

Previous Article
Next Article