Piarista Gimnázium

Kedves Diákok, Szülők,

A Piarista Gimnázium szeretettel várja a most 8. osztályos diákok jelentkezését az következő, 306. tanévében induló osztályaiba.

A legfontosabb tudnivalók összefoglalva:

  • Beiskolázási szülői/diák tájékoztató értekezletet november 26-án és december 1-jén 18 órakor videokonferencián. Erre EZEN AZ ŰRLAPON jelentkezhet. A jelentkezés elfogadásáról visszajelzünk.
  • Ha szeretnél/szeretnének e-mailen rendszeres információt kapni a beiskolázással kapcsolatban, ezen az űrlapon iratkozhatnak fel: AZ ŰRLAP MEGNYITÁSA (ez ugyanaz, mint az előző, nem kell kétszer kitölteni).
  • Beiskolázási tudnivalók az iskola honlapján ITT ÉRHETŐEK EL 
  • Ha nálunk szeretnék megírni a központi írásbeli felvételit, azt az általános iskolán keresztül, ill. egyénileg is megteheti. A jelentkezési lap hivatkozása a központi írásbeli vizsgára itt érhető el. Jelentkezni 2020. december 4-ig lehet postai úton.

Gimnáziumunkba 2010 óta fiúk és lányok jelentkezését várjuk, akiknek igény esetén az iskola melletti megújult, korszerű kollégiumunkban kollégiumi elhelyezést is tudunk adni.

A tanulmányi területeinket úgy állítottuk össze, hogy a legtöbb továbbtanulási irányt rugalmasan támogassuk.

Tanulmányi területeink:

  • 0011 – humán
  • 0012 – matematika
  • 0013 – biológia
  • 0014 – informatika

A színvonalas oktatás gyümölcse, hogy az itt végzett diákok túlnyomó többsége továbbtanul – szépen megállva a helyüket főiskolán, egyetemen. Pedagógiánkat folyton megújítjuk, ezt szolgálja digitális pedagógiai gyakorlatunk, az Öveges Diáklabor a természettudományos területen és a nyelvoktatás támogatására az online térben is működő nemzetközi kapcsolatrendszerünk. A minőségi oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet az iskola a nevelő munkára. Kiemelkedő szerepük van ebből a szempontból az osztályprogramoknak, közösségi és lelki programoknak, évközi kirándulásoknak, nyári túráknak. A nevelés és az oktatás iskolánkban egyaránt hangsúlyos mind egyéni, mind közösségi vonatkozásban.

Honlapunkon folyamatosan jelennek meg információk, bővülő tartalommal és hamarosan videókkal.

Felvételi előkészítő a járványügyi helyzet miatt (mivel az intézménybe nem lehet bejönni) a szokott formában nem indult. A központi felvételi vizsgákra való eredményes felkészülést továbbra is segíteni szeretnénk, idén rendhagyó módon a honlapon megjelenő feladatsorokkal.

Várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

____________________________________

Mikulás Domonkos

igazgató

Previous Article
Next Article