Szüreti versengés

Az őszi szünet utáni első nap projektnap volt. Alsóban ekkor rendeztük a szüreti versengést is a szüreti munkákhoz kapcsolódóan.

Sokféle anyagot felhasználva nagyon változatosra sikeredett a program. A tizenkét feladatban volt kukoricamorzsolás, csuhébaba-készítés, mákból képalkotás, ízlelő-kvíz, matekrejtvény, vers- és daltanulás – szóval mindenki találhatott neki való kihívást. A feladatokat osztályon belül, párhuzamosan, csoportmunkában végezték a gyerekek, saját ritmusban és sorrendben. A hangulat hamar a tetőfokára hágott. Rohantak a kisebb-nagyobb csapatok a különböző feladatok megoldásaival, a menetlevélbe való pecsétért és a lufiért. Ugyanis minden teljesített feladatért egy zöld lufit kaptak, amelyet fel kellett fújniuk és úgy összekötözni, hogy egy hatalmas szőlőfürt legyen belőle. A gyerekek habzsolták a feladatokat, nagyon lelkesek és kreatívak voltak, mindent megoldottak. Számomra az volt a legszívmelengetőbb, hogy a gyerekek mennyire összedolgoztak, segítették egymást, fantasztikus volt az összhang közöttük!

A leggyorsabb osztály a 4. b lett, tőlük érkezett is némi panasz, miszerint szeretnének még pont ugyanennyi feladatot megcsinálni, mert „ide nekem az oroszlánt is” hangulatba kerültek. Hát, oroszlánt nem hoztam. Bocsánat! 🙂 De ki tudja……….talán jövőre! 🙂

Previous Article
Next Article