Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy pedagógusaikkal kialakítottuk a következő időszak tanrendjét, iskolánkban az infokommunikációs eszközökön történő oktatás szervezése folyamatos. A digitális oktatás nagyon sokoldalú lehet: lesznek online tesztek, megnézendő videók, filmek, ehhez kapcsolódó kérdések, feladatsorok. Kapnak a tanulók önállóan feldolgozható feladatokat, projekteket, ppt készítést, de ugyanúgy szükségük lesz a tankönyvre és munkafüzetre, mint eddig az iskolában. Hiszen leckéket a tankönyvből is el tudják olvasni, a gyakorló feladatokat a munkafüzetben is meg tudják csinálni és az ellenőrző kérdéseket is meg tudják akár írásban válaszolni. Mindezt befényképezve, feltöltve a közös felületre elküldik a tanároknak, akik értékelni fogják. 

Iskolánkban két éve működik a Microsoft rendszer, pedagógusaink többsége napi szinten használja a digitális munkájához az alkalmazásokat. Ebbe a munkába kapcsolódnak be most a diákok is. Talán eltart egy kis ideig, amíg zökkenőmentesen beindul minden tantárgy oktatása, de bízunk a tanulóink digitális kompetenciáiban és az Önök támogatásában. 

Kérem, segítsenek abban, hogy a gyermekeknek legyen kialakított napirendjük, legyen a hétköznapokban meghatározott tanulási idő, amikor foglalkoznak a feladataikkal, legyen rendszeres ellenőrzés, amikor Önök megnézik, hogy elkészültek-e a feladattal és elküldték-e a tanároknak határidőre. Hangsúlyozom, nem Önöknek kell ellenőrizni a feladat helyességét, vagy a megoldásban segíteni! Ezt igyekeznek a pedagógusok megtenni. Ha a gyerek elakad, írja meg a tanárának. 

Önök motiválják gyermekeiket, hogy a magyar média által sugározott tanulási programokat nézzék, vegyék igénybe az önállóan letölthető applikációkat, tanulási programokat. A játékos gyakorlásra rengeteg lehetőséget találnak az interneten. 

Törekszünk a pedagógus-szülő-tanuló közötti folyamatos kapcsolattartást kialakítani, fontos számunkra az Önök visszajelzése, javító szándékú, támogató javaslataik. Kérem, a kapcsolat@szigja.hu címre küldjék ezeket. Kérjük, nézzék a Kréta rendszer üzeneteit, az iskolai honlapot és facebook oldalt, igyekszünk minden fontos tudnivalót itt megosztani Önökkel.

Csütörtökön az osztályfőnökök kiküldik a tanulók iskolai e-mail címét, felhívom figyelmüket, hogy csak ezzel tudnak csatlakozni az Office 365-ben kialakított osztálycsoporthoz. Későbbiekben a fő alkalmazásunk a Microsoft Teams lesz, mely alkalmas a csoportmunkára, a tanulók értékelésére, csevegésre, lehetőséget ad fájl és video megosztásra. Ehhez csak internet hozzáférésre és valamilyen digitális eszközre van szükség (laptop, tablet, okostelefon). A részletes használati útmutatót is megkapják.

A Tisztaszoftver program keretében minden magyar diák térítésmentes hozzáférést kap a Microsoft Office 365 Pro Plus verziójához, ez az úgynevezett asztali verzió.

A programcsomag letölthető: https://o365.oh.gov.hu/  oldalról. A tanuló oktatási azonosítójára és a szülő e-mail címére lesz szükség.

Kitartást és tartalmas időtöltést kívánok Önöknek erre az időszakra. Nagyon más lesz most minden, kérem, legyenek rugalmasak és türelmesek gyermekeikhez, tanáraikhoz, egymáshoz. Mindannyian azon leszünk, hogy ezt a tanévet sikeresen folytassuk és zárjuk le.

Üdvözlettel:

Szabó Lídia
intézményvezető

Previous Article
Next Article