Tájékoztató tantermen kívüli digitális munkarenddel kapcsolatban

Tisztelt Szülők!

Március 16-tól „Tantermen kívüli digitális munkarend” szerint kell dolgozni. Iskolánkban hétfőn megkezdődik az internet alapú, digitális oktatás szervezése. Ezzel kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk Önöket. Kérem, figyeljék a Kréta rendszer üzeneteit, az iskola honlapját és a facebook oldalunkat.

Maruzsa Zoltán Államtitkár Úr javaslatait alábbiakban szeretném Önökkel röviden ismertetni:

A tanulók az iskolába nem járhatnak be, a szülőknek kell az otthoni felügyelet megszervezéséről gondoskodniuk. Ehhez javasolta, hogy a szomszédok, a szülők fogjanak össze, és rotációban kiscsoportos módon a gyermekfelügyeletet szervezzék meg. Felhívta Államtitkár Úr a figyelmet, hogy semmiképpen ne alakuljon ki home schooling, tehát sok gyerek ne legyen együtt! Ezzel az intézkedés értelmét veszítené.

Felhívta Államtitkár Úr arra is a figyelmet, hogy a nagyszülőket ne vonják be a gyermekek felügyeletére a szülők, mert ők a vírus által leginkább veszélyeztetett korosztály. 

Amely gyermekek felügyelete másként nem oldható meg, azon gyermekek esetében a kiscsoportos iskolai felügyelet megszervezéséről a Tankerületi Központnak kell gondoskodnia. A gyermekek étkeztetésének megszervezése az Önkormányzatok feladata. 

Kérem Önöket, az osztályfőnöknek a szokásos módon vagy Kréta rendszeren keresztül jelezzék hétfő 12 óráig, amennyiben igénylik a gyermekfelügyeletet és az étkezést, dátum, név és elérhetőség megadásával! 

Amely tanulók esetében nincs otthon internet, számítógép, laptop, tablet, telefon, amit a gyermek használhat az otthoni tanuláshoz, írásban jelezzék az osztályfőnök vagy az iskolavezetés felé – név, cím, elérhetőség megadásával 03. 16. hétfő 12 óráig.

Az étkezések központilag lemondásra kerültek, a befizetett összegek a későbbiekben visszatérítésre kerülnek.

Az iskola tanulói 03.17-én, kedden 8 – 14 óráig bejöhetnek az épületbe, hogy hazavigyék az iskolai szekrényekben hagyott holmit, tornazsákot.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Tantermen kívüli digitális munkarend nem szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltozását. Pedagógusaink már most azon dolgoznak, hogy a tananyagot ennek megfelelően átalakítsák és a tanulók számára befogadhatóvá tegyék. Kérem, legyenek partnerek ebben a munkában, támogassák, segítség gyermekeiket és tanáraikat!

Tapasztalatom szerint iskolánk jó kapcsolatban van a szülőkkel, eddig is megkaptuk a szükséges támogatást Önöktől. Gyermekeink jövője érdekében számítok továbbra is az együttműködésükre! 

Tisztelettel:

Szabó Lídia
intézményvezető

Previous Article
Next Article