VIII. Ráckevei Népdaléneklő Verseny 2021

Az idei évben rendhagyó módon került megrendezésre a VIII. Ráckevei Népdaléneklési Verseny, a Ránki György Alapfokú Művészeti Iskola, és azon belül Horváthné Baranyai Ágnes szervezésében.

A járványra való tekintettel a gyerekeknek 2021. február 23-ig egy vágatlan videót kellett elküldeni a szervezőknek, melyen két népdalt énekelnek.

A versenykiírásban kritérium volt, hogy oktatási intézményenként maximum hat tanuló vehet részt, így a mi iskolánkat is hat tanuló képviselte:

  • Szabó Hanna (1.b)
  • Borbély Barbara (5.c)
  • Kováts Boglárka Éva (5.c)
  • Szécsi Anna Noémi (5.c)
  • Matisz Petra Jázmin (5.e)
  • Radnai Lili Emma (7.a)

A tanulókat Fazekas Réka és Szabó-Kiss Beáta ének-zene tanárnők készítették fel a versenyre, Koncsik Attila rendszergazda pedig elkészítette a felvételeket.

A versenyre összesen 76 gyerek jelentkezett, amely messze túlmutatott a Szigetszentmiklósi Tankerület határain. A versenyzők felvételeit három zsűritag értékelte: Tarjányi Tamásné (népdalénekes, népi ének tanár), aki egyben a zsűri elnöke is volt, Kakuk Pál (koreográfus, az Állami Népi Együttes örökös tagja) és Jencsik Zsuzsa (zongora, szolfézs és ének szakos tanár).

A gyerekeket összesen öt korcsoportban értékelték. A zsűri értékelésekor a következő szempontokat vették figyelembe: Az éneklés tisztasága, pontos ritmika, táncdallamok esetén a tánc tempójának megfelelő előadásmód, stílusos éneklés.

Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk tanulói közül két helyezettünk, és egy dicsérő oklevelesünk lett:

  • Az I. korcsoportban Szabó Hanna (1.b) ezüst minősítést kapott. (Felkészítő tanár: Szabó-Kiss Beáta)
  • A III. korcsoportban Szécsi Anna Noémi (5.c) dicsérő oklevelet kapott. (Felkészítő tanár: Fazekas Réka)
  • A IV. korcsoportban Radnai Lili Emma (7.a) bronz minősítést kapott. (Felkészítő tanár: Fazekas Réka)

Úgy gondolom, hogy a többi három résztvevő is kiválóan teljesített ebben a nagyon szoros küzdelemben. A szervezők nekik is megköszönték az igényes munkákat.

Büszkék vagyunk mind a hat növendékünkre! Úgy gondoltuk, hogy mind a hat felvétel nagyon értékes, ezért megosztjuk ezen a felületen.

Hallgassák sok szeretettel!

Szívből gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak a szép eredményekért!

Írta: Szabó-Kiss Beáta

Szigetszentmiklós, 2021. 03. 24.

Previous Article
Next Article