A júniusihoz hasonlóan augusztus utolsó hetében újra megrendeztük iskolánkban az Erzsébet-tábort.

Izgalmas programokkal készültünk a nyárbúcsúztató táborra. Az öt nap alatt négy csoportban, 140 kisgyereknek szereztünk felejthetetlen élményeket. Korosztályok szerint alakítottuk a csoportokat, figyelve arra, hogy a barátok, osztálytársak egy helyre kerülhessenek.

A hétfői napon megismerkedtek a csapattagok egymással, és érdeklődési körüknek megfelelően ki-ki programot választott. Felvontuk a tábori zászlót, amelyet a tábor végén kézjegyükkel láttak el a gyerekek.

A kiskukták gyümölcstortát sütöttek, amelyet rögvest meg is ettek; mások sakk-körben élesíthették az elméjüket. Két teremben kézműveskedtek a gyerekek: az egyik helyen ceruza- és gyertyatartót készítettek, a másikban kőképeket festhettek. Akik a mozgást választották, azok az udvaron izgalmas sorversenyeken mérhették össze az erejüket, de táncolni is lehetett a Just dance segítségével.

A színpadot sem hagytuk üresen: a szereplésre vágyó nebulók a drámakörben élhették ki szereplési vágyaikat. Akik pedig nyugalomra vágytak, a társas teremben játszhattak az érdekesnél érdekesebb társasjátékokkal.

A hét közepén elhagytuk az iskolát. A tököli parkerdőben kincset kerestünk, utána számháborúztunk, az Oázis strandon csúszdáztunk, a kisebbek pedig, akik nem akartak fürdőzni, a szigethalmi vadasparkban barátkozhattak az állatokkal. Siófokon a kalózhajóval elhagytuk a szárazföldet, és izgalmas csatát vívtunk az ellenséges hajó ellen, míg a többiek az ócsai tájházban megismerhették a száz-kétszáz évvel ezelőtt élt emberek életét, mindennapjait.

Hétvégére jól elfáradtunk, de pénteken következett a legizgalmasabb, a nyárbúcsúztató „Induljon a banzáj” program. Délelőtt tábori olimpián mérhették össze a gyerekek ügyességüket. Csapatokat alakítva labdarúgó-, kézilabda-, röplabda- és kidobós bajnokságban dőlt el, ki az ügyesebb. Akik az egyéni sportágakat preferálták, rövid és hosszútávfutó versenyeken küzdöttek az idő és egymás ellen, kislabdát hajítottak, célba dobtak, távolugrottak. Az elmesport is helyett kapott, jó páran neveztek be a sakkbajnokságba.

Ebéd után következett a várva várt eredményhirdetés, ahol arany-, ezüst-, bronzérem került a legügyesebb gyerekek nyakába. Közös fagyizással zárult a tábori olimpia.

Míg a táborozók küzdöttek, megérkeztek a vendégek, akik magukkal hozták minden gyerek álmát. Felfújható kalandpark, ugráló várak, íjtábla és a legnagyobb sikernek örvendő buborékfoci várta délután a gyerekeket. Aki a játék hevében megéhezett, lángost ehetett uzsonnára.

15:00 óra után a tábori kapuk kinyíltak az iskola többi tanulója előtt, és kezdetét vette az iskola váró buli, ahol az iskola összes pedagógusa várta, hogy újra találkozhassanak tanítványaikkal. Nemcsak őket, hanem szüleiket és testvéreiket is örömmel láttuk.

Inkább a mozgásos élményeké volt a szerep, de csillámtetoválást, arcfestést, lufihajtogatást is kérhettek a gyerekek, többféle kézműves foglalkozást is választhattak a délután folyamán. Just dancezhettek az aualában, akik még több mozgásra vágytak. Kinyitott a kürtöskalácsos, lángosos is, a nagy melegben fagyival és hűtött üdítővel frissíthették a vendégek magukat.

18:00 óráig tartott volna a jó hangulatú rendezvény, de olyannyira jól érezték magukat vendégeink, hogy 19.00 órakor is alig tudtuk bezárni a tábori kaput.

Végszóként csak annyi: Jövőre veletek ugyanitt! Folytatjuk!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”120″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”230″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”Diavetítés indítása” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]