“Aprajafalván”, azaz a Csokonai utcai épületben egy közös együttműködési sorozatba kezdtek az Öko osztályok 1. és 2. évfolyamos diákjai, valamint iskolánk pedagógusai a Szigetszentmiklósi Vöröskereszttel.

Augusztus végén az alsós tantestület egy elsősegélynyújtási alapképzésen vett részt. Kovács Dávid és lelkes csapata fantasztikus interaktív képzésben készítette fel a tanítókat a tanév esetleges baleseti helyzeteire.

Az Öko-s tanulók részére a nyár folyamán egy vöröskeresztes ismeretanyagot állítottunk össze, tanórákba beépítve. Ennek a tanmenetnek a nyitó részét képezte a szeptember 20-i “Alapozó” alkalom, ahol a helyi Ifjúsági Vöröskeresztesekkel együtt mozgalmas, játékos formában mutathatták be tudásukat diákjaink. Az ügyes kis “Egészségőrök” a nap végén átvehették a Vöröskeresztesek relikviáját, a gyógyító elsősegélyládát, amivel majd ők fogják októbertől segíteni társaikat a bajbajutott helyzetekben.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”123″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”230″ thumbnail_height=”170″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”Diavetítés indítása” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]