ALMANAP

EGÉSZSÉGVÉDELMI VETÉLKEDŐ AZ ISKOLÁBAN

Pár év kihagyás után újra meg tudtuk rendezni az Almanapi Vetélkedőt a felső tagozaton.

Célunk az volt, hogy a diákok új ismereteket szerezzenek egészségük megőrzése és védelme érdekében. Közösen tudjanak gondolkodni, cselekedni.

Ezzel a péntek délutáni, játékos vetélkedővel is ez volt a célunk, amelyen hagyományosan mindig az 5–6. évfolyamosok csapatai vesznek részt. Valójában a hatodikosok a szervezésben segítenek: ők találják ki a feladatokat, ők pontoznak, felügyelik az időbeosztást.  Az ötödikes diákjaink versenyeznek, osztályonként egy- egy csapattal indulhattak a vetélkedőn.

A gyerekek körében kedvelt ez a kis közös rendezvény, nagyon jó, ötletes feladatokat szoktak kitalálni a kisebbek részére a hatodikosok.

Az idén: kahoot, puzzle, zöldségszobor- kép készítés, almakereső, termések felismerése bekötött szemmel és több féle totó szerepelt a feladatok között.

Aki részt vett: szervező diákként vagy versenyzőként mindenki nyertese volt a vetélkedőnek, mert jól érezte magát.

A végeredmény nagyon szoros lett. A legtöbb pontot (110p) az 5. C osztály  csapata szerezte, fél ponttal megelőzték az 5. G-t, két ponttal az 5.B-t és négy ponttal az 5.E-t.    

Sikerekhez gratulálunk!

Aki kedvet kapott, jövőre hatodikosként visszavárjuk versenyszervezők csapatába!

Köszönetet szeretnék mondani: Toperczer Anikó, Bakné Róth Krisztina, Galambos Ágnes, Kerekes Henriett, Gulyás Györgyi, Balázs Róbert és Király Róbert – kollégáknak!  Sokat segítettek a verseny előtt és alatt, megteremtették a hátterét annak, hogy ezt a programot a gyerekekkel sikeresen meg tudtuk rendezni. 

Pandurné Barbi Dóra
szervező tanár

 

Az Almanap 2021-en készült képeket itt tekinthetik meg