Idén nagy várakozással készültünk a Márton-napra. A Radnóti utcai épületben a negyedik és ötödik órában vendégül láttuk a harmadikosokat és a negyedikes németet tanuló gyerekeket. Állomásokat készítettünk számunkra, ahol kézműveskedhettek, Márton naphoz kacsolódó ügyességi játékokat játszottak, jeleneteket láthattak Szent Márton életéből és kis ajándékkal kedveskedtünk nekik. A kiskórus Márton-napi dalokkal tette ünnepélyessé a napot.

    Igazi közös munka volt :  a 7.b és 8.b osztály németesei és az 5.c osztály önkéntesei segédkeztek a projekt alkalmával.

    Köszönjük szépen, hogy az alsósokat kísérték a tanítók és pedagógiai asszisztensek, az előkészületek során pedagógiai asszisztenseink támogattak bennünket. A Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásáért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

     Szent Márton önzetlensége, segítőkészsége, elhivatottsága és szerénysége mind a mai napig példaként áll előttünk. A magyar néphagyományokat is felelevenítettük e nap kapcsán. Az ajándékba kapott könyvjelző üzenetét vitték a gyerekek magukkal : 

  „Ha gazdag vagy, oszd meg gazdagságod, 

    ha szegény vagy, oszd meg szived melegét.”

A Csokonai utcai épületben csütörtök reggel a becsöngetés után vidám gágogással a 3.b osztály libás műsorát hallgathattuk meg a sulirádióban. A libás mondókák, kiszámolók, hagyományőrző játékok, kicsúfolók mellett Fekete István: Vuk meséjéből a részeges libák részt is bemutatták nekünk. Jókedvűen, vidáman kezdődött a nap és még sok érdekes meglepetést tartogatott a diákok számára.

Egész héten szebbnél szebb kézműves alkotások kerültek a folyosó faliújságaira.

Délelőtt libás olvasmányokat, meséket olvastak vagy hallgattak diákjaink, majd  Márton történetéhez készítettek illusztrációt. Minden teremből felcsendültek libás népi dalok. A legbátrabbak társasjátékok segítségével mutathatták be ismereteiket. Több osztály Lúdas Matyi meséjét nézte meg.

Az 1.a osztály liba napi csemegével készült: libazsír, tepertő, hagyma, birsalma befőtt- aki kedvet érzett, kóstolgathatott. Nem múlt el a nap, libaétek nélkül.

Kollégák sokszínűségét tükrözi az a rengeteg kreatív ötlet, amiből a délutáni foglalkozások alkalmával csemegézhettek a diákok. Készült:

lámpás, befőttes üvegből: liba képpel, változatos díszítéssel

kézlenyomatukból liba fejet formáztak

liba képet készítettek mozaik technikával, ujjfestéssel

mécsestartót, libás díszítéssel

libabáb

Harmadikosaink átlátogattak a Radnóti utcai libás műsorra, ahol a Kisénekkar is fellépett. A nagy sikerre való tekintettel kedden mi is meghallgathatjuk a Kórust a Csokonaiban.

a némettanárok

A Márton napi projektekről készült képeket itt tekinthetik meg