Futva jön a segítség!
2022. március 10.
Jótékonysági futással segítették a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a menekültek ellátását.

A korábbi években is megszervezett látványos koratavaszi futó-fesztiválon a Csokonai úti „kisiskola” közel 290 diákja vett részt.Afutók felkészítésérőlKrizsaIstván bácsi az iskola testnevelő tanára gondoskodott, hiszen megfelelő nyújtás és bemelegítés nélkül egyetlen ifjú sportoló sem vághatott neki a fél kilométeres távnak.

A mezőny a szomszédos Batthyány Kázmér Gimnázium sportpályájáról indult, ahonnan az egész épületet megkerülve jutottak vissza a kipirult arcú diákok az általános iskola elé. Nem volt verseny, de a fiúk között több osztályban iserős hajrá döntöttarról, hogy ki a leggyorsabb.Alányok többnyireegymást is bevárva, a lemaradókat bíztatva teljestették a kört.A befutónálSzabó Lídia igazgató asszony és Saáry Piroska igazgató-helyettes asszony köszönte meg a gyereknek a részvételt. Aki pedig nem érezte elég fittnek magát a futáshoz, az egy kellemes sétát tehetett a gimnázium körül a vidám napsütésben.

Köszönjük a gimnázium növendékeinek a segítségét, akik a pálya mentén biztosították, hogy senki se tévedjen el, vagy ne lépjen le az úttestre! A kisegészségőrök pedig természetesen az egészségügyi felügyelet látták el. Szerencsére csak két esetvolt, és ezek sem voltak súlyosak. Persze lehet, hogy erről másként vélekedtek volna az elszakadt farmernadrágok, de hát a szolgálatosok érthetően inkább az iskolatársaik hogylétére voltak kíváncsiak.

A szülői munkaközösség nagylelkűségének és a pedagógusok buzdításának köszönhetően a jelképes nevezési díjak többszöröse gyűlt össze. Az ukrán-orosz háború kezdete óta folyamatos segítségnyújtás legújabb akciója során 209.300 forintotgyűjtött az iskola. Az adományt a Magyar Vöröskereszt Szigetszentmiklósi Területi Szervezete a városunkban és a környező településeken elszállásolt menekültek ellátására fordítja. Nagy Éva területi vezető köszönetét fejezte ki a héten beérkezett mintegy 50 kg tárgyi adomány felajánlóinak. Köszönjük, hogy a múlt heti felhívásra nagyon sok mosó-és tisztítószer illetve személyi higiénés termékadomány érkezett!