Élményekkel indult a József Attila Általános Iskolában a nyári szünet sok kisdiák számára. Különböző témájú táborokban 100 gyermek csupa izgalmas dologgal töltötte el a hetet.

A mesetáborban “Az öreg halász és nagyravágyó felesége” című népmesét dolgozták fel. A tábor egész hetében ehhez kapcsolódó feladatok, kézműves foglalkozások voltak, 2 dalt is megtanultak a gyerekek. Volt a meséhez kapcsolódó szó-magyarázó feladat, mocsárjárás, ügyességi játékok, kék hullámok kiemelése hurkapálcával kosárból, találós kérdések, a mesei helyszínekhez kapcsolódó feladatok.

Az ÖKO-tábor is remekül sikerült. Zseniális csapatot alkottak a pedagógusok a gyerekekkel. Készítettek játékokat az újrahasznosítás jegyében, csináltak befőttet, bebarangolták a pákozdi arborétumot, rengeteget játszottak és a pénteki vizes nap is nagyszerű volt. Még a közel 40 fokos hőség sem tudott kifogni rajtuk.

A sakk és sporttáborosok is tartalmasan töltötték a napokat: a sakkpartik mellett lézer-harcoltak Tökölön, és evezni is voltak a Kis-Dunán. Volt hagyományőrző foglalkozás is: ostorcsattogtatás töltötte meg az iskolaudvart egyik délután, majd az íjászbemutató után mindenki kipróbálhatta az ősmagyar eszközöket.

A természettudományos táborban nem csak a tanösvényen jártak a gyerekek – bár a számháborút itt is nagyon élvezték – de ellátogattak a Természettudományi múzeumba, voltak evezni, bejárták a Budakeszi Vadasparkot és a Kalandpályákon is kipróbálhatták bátorságukat.

A sport és élménytáborban pedig minden nap reggeli tornával indult, aztán jött a sok sportjáték és csapatverseny. Az evezéssel töltött délelőtt után volt mozidélután, a tököli parkerdőben töltött számháborús nap után pedig a fagyikészítési is belefért.

A Budakeszi Vadasparkban és a Kalandpályán eltöltött nap igazán nagy élményt jelentett minden gyermeknek.

Köszönjük a pedagógusoknak a munkáját, hogy tartalmas programokat szerveztek a gyerekeknek és élményekkel töltötték meg számukra a táborozást.

Köszönjük a szülők nevében is Nagy János Polgármester Úrnak, hogy saját keretéből 500.000 Forinttal támogatta a táborozó gyermekek étkeztetését, ezzel mérsékelve a táboroztatás költségeit.

Szép nyarat kívánunk minden diákunknak, családjaiknak, iskolánk pedagógusainak és dolgozóinak!

Iskolavezetés