Mikulás ApraJAfalván

December első napjai óta készülődtek a gyerekek a Mikulás érkezésére. J

Színes rajzaikkal, kézműves alkotásaikkal díszítették az iskolát a tanító nénikkel együtt. Minden emeleten, erre a célra kihelyezett postaládába helyezhették el leveleiket a gyerekek. Sokan szép rajzzal is kiegészítették a kívánságlistájukat, hogy a Nagyszakállú is kapjon ajándékot.

A küldeményeket december 5-én este már el is vitték a Manók, hogy időben továbbítsák a címzettnek.

December 6-án reggel ismét ellátogatott hozzánk személyesen a Mikulás, ApraJAfalvára.

Izgatottan, piros „ünneplőbe” öltözve várták a csokonais kisdiákok. A Mikulás érkezéséig iskolánk felső tagozatos diákjainak színvonalas műsorát nézhették meg, Farkas -Újhelyi Tímea tanárnő felkészítésével. Bepillantást nyerhettünk Mikulás műhelyébe, az ajándékok készítésébe, csomagolásába. Érdekes volt látni, hogyan elevenedik meg Mikulás ruhásszekrénye, miként indulnak útnak a rénszarvasok vezetésével.

A műsor végén az ismerős „ HO-HO-HO-HO..” jelezte, hogy megérkezett hozzánk a nap igazi főszereplője! Dallal, verssel köszöntöttük. Minden egyes osztályról elmondta, mit tapasztalt a tanulásukról, a viselkedésükről. Javasolta: kinek, min kell változtatnia, hogy jövőre se kerüljön fel a virgácslistára. Ezt követően mindenki megkapta a mikuláscsomagját, amit már a tanítók osztottak ki a kíváncsi gyerekcsapatnak az osztálytermekben.

Az ajándékozás még ekkor sem ért véget!

A 3. és 4. szünetben Rudolf és a 4. d osztályos gyerekek mikuláspecséttel jutalmazták a szebbnél szebb füzeteket az első és második emeleti aulában. J

Nagy sikert aratott a nagy nap. Jövőre is nagy szeretettel várjuk a „Kedves Mikulást” !