Pénteken kora reggel maskarába öltözött, mosolygós, jelmezes gyerekek és felnőttek érkeztek az iskolába. A délelőtt érdekes programokkal telt, osztályonként változó foglalkozásokkal:

  • játékos csapatépítő feladatok
  • farsangi ki-mit-tud, fejtörők
  • jelmezes felvonulás, közös éneklés
  • szülői fánk kóstoló

Hagyománnyá vált iskolánkban a busó-jelmezes télűző felvonulás.

Hetek óta készültek diákjaink a változatos, színes, hideget elriasztó –ijesztő álarcokkal. A biztos hatás kedvéért zajkeltő eszközöket is alkottak, újrahasznosított anyagokból.

Péntek délután kis iskolánktól, ApraJAfalvától indult a teljes alsó tagozat kígyózó menete a Radnóti utcai nagy épületünkbe. Már messziről hallani lehetett érkezésünket a kereplők, fedők, csörgős dobok, zörgő-csörgő eszközök ricsajos hangjának és a gyerekek lelkes kántálásának köszönhetően.

„ Jer, jer kikelet,                                              „ Szita, szita péntek,

seprűzd ki a hideget                                         vége van a télnek,

ereszd be a meleget,                                        kikeletet köszönteni

dideregtünk eleget.”                                         jönnek a népek.”

Rigmusaink hatékonyságát mi sem bizonyíthatja jobban, mint a ragyogó napsütés, kellemes időjárás, ami az egész program ideje alatt kitartott.

Befejező farsangi mulatozásként közösen meguzsonnáztunk, majd a Kisze-báb elégetésével „ Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” kántálással búcsúztattuk el a telet.

A nap zárásaként a felsősöké lett a főszerep: maskarásan, vidám zenével elevenítették fel a régi idők mulatós, bálozós farsangi szokásait.