200 éve, 1823-ban született Petőfi Sándor magyar költő, forradalmár. Rendhagyó formában, projektnap keretében rá és a forradalmi eseményekre emlékeztünk.

A programot megelőző napokban tanulóinknak kreatív kokárdakészítő és teremdekorációs versenyt hirdettünk. Így március 14-én már ünnepi díszben várták a gyerekeket a tantermek: a falakról visszaköszöntek Petőfi mellett a kor hősei, eseményei, jellegzetes viseletei, a nemzeti színek. Az első négy órában foglalkozások keretében felidéztük a kor történéseit rövid filmvetítéssel, topográfiai feladattal. Esküvői meghívót és menüsort, valamint fényképalbumot tervezhettek a tanulók. Megismerkedhettek a huszárok felszerelésével és a lovak testfelépítésével, ápolásával is. Szigetszentmiklós térképén Petőfi kortársairól elnevezett utcákat keresgéltek, de tervezhettek Petőfinek emléket állító szobrot is. Korabeli divatlap hasábjait olvasgatták, majd leleményességüket kamatoztathatták a kincskereső helyszíneken. A nagyobbak sorversenyeken vettek részt. Nagy sikere volt az aulában felállított fotófalnak is.

A napot az iskola előtti parkban színes kavalkád zárta: a piros, fehér vagy zöld felsőbe öltözött kisdiákok Petőfi legismertebb költeményét, a Nemzeti dalt hallgatták, illetve egyszerre harsogták a vers refrénjét. Később iskolánk kórusával együtt vidáman szólaltatták meg a mindenki számára ismerős Kossuth-nótákat.

Igazán jó hangulatban telt a délelőtt. Hagyománytisztelő, értékes nappal emlékeztünk Petőfire és 1848 hőseire.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.672050738257180&type=3&locale=hu_HU