A Nemzetközi Diabétesz Szövetség 6-14 éves gyerekek, szüleik és tanáraik számára indította el KiDS elnevezéssel iskolai oktatási programját, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány valósít meg Magyarországon. A program célja, hogy elősegítse a cukorbetegség jobb megértését, a cukorbeteg gyermekek támogatását és a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésének lehetőségét.

Április 14-én Aprajafalvára terelődött a figyelem.

A bevezető előadás után, melyet dr. Kiss Zsófia doktornő tartott, megismerkedhettünk a cukorbeteg Tomi egy napjával. A diákjaink állomásokon mélyíthették el ismereteiket.

1. állomás: UGRÓISKOLA: egy óriás ugróiskolát próbálhattak ki a gyerekek, óriás dobókockával dobtak, majd annak megfelelően ugráltak a kidobott számra, ahol cukorbetegséggel kapcsolatos kérdésre kellett válaszolniuk. Mindenki részt vett a játékban, ki ugrált, ki dobott…

2. állomás: ESZKÖZFELISMERŐ JÁTÉK : cukorbetegséghez kapcsolodó eszközöket kellett felismerni és majd ahhoz a táblához vinni, amin a tárgy neve volt.

3. állomás: PUZZLE : időre kellett két-két képet kitenni az előadáson megismert kisfiú, Tomi mindennapjairól.

4. állomás: KVÍZ: Kahoot! játékot játszottak tableten, szintén az előadáson szerzett ismeretekre volt szükségük, becsapós, furfangos kérdésekre kellett válaszolgatniuk, csoportokban dolgoztak, a legjobb csoport jutalmul, cukormentes édességet kapott.

5. állomás: KOCKACUKOR JÁTÉK: különböző édességek voltak az asztalokra téve, feltüntetve a cukortartalmat. Ezeket az édességeket kellet arra az asztalra tenni, ahol kockacukrok sorakoztak. Ki kellett számolni, hogy az adott édesség cukortartalma hány db kockacukornak felel meg.

131 tanulónk, az itt tanító pedagógusok kaptak átfogó ismereteket a cukorbetegségről, melyet továbbadtak a szüleik részére is.

A rendezvényre ellátogatott Dr. Fodor Antalné dr. a Magyar Vöröskereszt elnöke, Kovács Dávid a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságának elsősegélynyújtás szakmai vezetője, Kovács Évike Vöröskeresztes ö.nkéntes

Köszönjük szépen  a BOE csapatának a jól szervezett, alapos, felkészült, mindenre kiterjedő munkáját.

Kép előnézete